Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να έχει ανοίξει το στόμα του και να αποκαλύπτει κομμάτια της διαπραγμάτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα, κυρίως ότι δέχθηκε ακόμη και το «Ιλιντεν», όμως, στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε στιγμές… εθνικής έξαρσης. Κι αυτό γιατί αναμένεται να φτάσει ο… έφιππος Μέγας Αλέξανδρος με τον Βουκεφάλα του στην κάτω πλευρά του Ζαππείου, στη συμβολή της Λ. Αμαλίας με την Βασιλίσσης Ολγας.

Οι εργασίες που γίνονταν εδώ και μερικές εβδομάδες σχεδόν τέλειωσαν και η βάση του αγάλματος με την επιγραφή «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι ήδη στη θέση του και περιμένει με την μεγάλο στρατηλάτη.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του in.gr, μένει να μπει και λίγο πράσινο, να τοποθετηθεί και το άγαλμα και να αποκτήσει η Αθήνα τον δικό της Μέγα Αλέξανδρο. Δεν είναι βεβαίως αυτός που υπάρχει στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, γιατί η Μυρσίνη Ζορμπά δεν πρόλαβε να τον ανταλλάξει με τον Δρομέα. Όμως, το έργο που θα τοποθετηθεί έχει μακρά ιστορία, μέχρι να αποφασίσει ο Δήμος Αθηναίων να δώσει την άδεια για το συγκεκριμένο σημείο.

Είναι έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Παππά (1913-2005) το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 45 χρόνια και είδε δωριστεί στον δήμο πριν από 18 χρόνια. Εκτοτε έμενε στα υπόγεια γιατί κανείς δεν τον έβγαζε στον ήλιο, όμως, τώρα που… λύθηκε το Μακεδονικό είπαν κάποιοι να θυμηθούν πόσο πατριώτες είναι. Εχει μήκος 3,80 και ύψος 3,50 μέτρα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν στα αποκαλυπτήρια θα πάει ο πρωθυπουργός ή κάποιοι υπουργοί του. Και πώς θα αντιδράσει ο κόσμος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο