Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερχεται ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ζάππειο

Ερχεται ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ζάππειο

Θέμα χρόνου η τοποθέτηση του αγάλματος του Γ. Παππά στη συμβολή των οδών Β. Αμαλίας και Β. Ολγας

Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να έχει ανοίξει το στόμα του και να αποκαλύπτει κομμάτια της διαπραγμάτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα, κυρίως ότι δέχθηκε ακόμη και το «Ιλιντεν», όμως, στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε στιγμές… εθνικής έξαρσης. Κι αυτό γιατί αναμένεται να φτάσει ο… έφιππος Μέγας Αλέξανδρος με τον Βουκεφάλα του στην κάτω πλευρά του Ζαππείου, στη συμβολή της Λ. Αμαλίας με την Βασιλίσσης Ολγας.

Οι εργασίες που γίνονταν εδώ και μερικές εβδομάδες σχεδόν τέλειωσαν και η βάση του αγάλματος με την επιγραφή «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι ήδη στη θέση του και περιμένει με την μεγάλο στρατηλάτη.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του in.gr, μένει να μπει και λίγο πράσινο, να τοποθετηθεί και το άγαλμα και να αποκτήσει η Αθήνα τον δικό της Μέγα Αλέξανδρο. Δεν είναι βεβαίως αυτός που υπάρχει στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, γιατί η Μυρσίνη Ζορμπά δεν πρόλαβε να τον ανταλλάξει με τον Δρομέα. Όμως, το έργο που θα τοποθετηθεί έχει μακρά ιστορία, μέχρι να αποφασίσει ο Δήμος Αθηναίων να δώσει την άδεια για το συγκεκριμένο σημείο.

Είναι έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Παππά (1913-2005) το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 45 χρόνια και είδε δωριστεί στον δήμο πριν από 18 χρόνια. Εκτοτε έμενε στα υπόγεια γιατί κανείς δεν τον έβγαζε στον ήλιο, όμως, τώρα που… λύθηκε το Μακεδονικό είπαν κάποιοι να θυμηθούν πόσο πατριώτες είναι. Εχει μήκος 3,80 και ύψος 3,50 μέτρα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν στα αποκαλυπτήρια θα πάει ο πρωθυπουργός ή κάποιοι υπουργοί του. Και πώς θα αντιδράσει ο κόσμος.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024