Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Αριστερός Όρμπαν του Νότου και αμετανόητος λαϊκιστής ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Αριστερός Όρμπαν του Νότου και αμετανόητος λαϊκιστής ο Τσίπρας

«Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα ανοίξουν τον δρόμο για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αριστερό Όρμπαν του Νότου» και «αμετανόητο λαικιστή που έχει φτιάξει μια κυβέρνηση κουρελού».

«Tο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δείξει το δρόμο της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ τις 26ης Μαΐου το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα πολίτη ότι στην χώρα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που επιτελέσαμε ως αντιπολίτευση».  «Μετα από 4 σκοτεινά χρόνια η κοινωνία έχει αναγκη θετικής διεξόδου και οι πολιτες έχουν δικαιωμα να ξέρουν που θέλουμε να πάμε την Ελλάδα. Έχουμε απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα. Γι’ αυτό ξεδιπλώνουμε όλες τις πτυχές του προγράμματός μας», πρόσθεσε για να τονίσει:

«Και όσο ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα πράγματα πάνε καλά, τόσο οι πολίτες εξοργίζονται. Ας βγει από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου να δει τη ρημαγμένη Ελλάδα που παραδίδει. Αλλά δεν μπορεί».Ο

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Εγώ είμαι με την ελίτ και με τη διαπλοκή και προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και όχι ο κ. Τσίπρας που προτείνει τον Πέτρο Κόκκαλη», είπε. Πρόσθεσε δε, ότι το κόμμα του διαθέτει «μακράν το καλύτερο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές με βουλευτές που παραιτούνται για να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών».

«Ματαιοπονούν όσοι κάνουν σχέδια στα υπόγεια του Μαξίμου. Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους όπως πρέπει. Υπάρχει μια βουβή οργή σήμερα στην ελληνική κοινωνία που θα εκφραστεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Στις 26 Μαϊου δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας:  «Αποτελεσματικότερος τρόπος να τιμωρηθεί  ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ψήφος στη ΝΔ, στην μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά»

«Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί ως ακροδεξιό κάθε πατριώτη και μαζί του τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Ποιος; Αυτός που για 4 χρόνια είχε δίπλα του τον κ. Καμμένο. Μιλάει για «ακραίους» ο πρωθυπουργός που 4 χρόνια τώρα δεν διασφάλισε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κ Τσίπρας τελευταία εμφανίζεται ως Ευρωπαίος πολιτικός. Βγάζει γλώσσα δηλαδή και μιλά σε εμάς ο φίλος του Μαδούρο. Εμείς πρώτοι αναμετρηθήκαμε με τον Όρμπαν και πρωταγωνιστούμε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επεσήμανε ότι «η τετρεατία που τελειώνει είναι μια τετραετια ντροπής», τονίζοντας ότι «απέναντι σε αυτή την γκρίζα πραγματικότητα εμείς αντιπαρατάσσουμε ξεκάθαρες δεσμεύσεις».

«Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Για μια καλύτερη ζωή»» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το κόμμα του «εκφράζει σήμερα ένα ρεύμα λογικής, σταθερότητας και ανάπτυξης. Μιλάμε πολιτικά, μιλάμε και ανθρώπινα. Στο διχασμό μιλάμε με νηφαλιότητα και ενότητα».  Όπως ανέφερε «έχουμε μπροστά μας ακόμη 8 εβδομάδες μάχης, και σας θέλω όλους δίπλα μου». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 26 Μαΐου «οι Έλληνες θα ανοίξουν τον δρόμο για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

«Η ευθύνη είναι μεγάλη. Μαζί μπορούμε για την Ελλάδα που μας αξίζει», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Live | Η ομιλία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024