Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για την περιφρούρηση του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, Χρήστου Γιαννούλη, κατά την οποία μάλιστα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Για την αποφυγή απρόοπτων συμβάντων η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εκπόνησε σχέδιο ασφαλείας το οποίο προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Το κέντρο της πόλης από τη ΧΑΝΘ μέχρι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες, θυμίζει φρούριο. Επί ποδός βρίσκονται αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, δικυκλιστές της ομάδας Ζ, διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ και της ΥΑΤ, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και πλήθος τροχονόμων.

Ενδεικτική των αυστηρότατων μέτρων που έχουν ληφθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η παρουσία αστυνομικών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Την ίδια στιγμή, έξω από το Βελλίδειο έχουν συγκεντρωθεί πολίτες, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει σπεύσει στη συμπρωτεύουσα για να καθησυχάσει τους βορειοελλαδίτες, κι όχι μόνο, επιχειρηματίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμφωνία στα μακεδονικά προϊόντα, οι οποίοι πάντως από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τις ενστάσεις τους στον πρωθυπουργό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο