Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαφαζάνης: Ιταμή πρόκληση προς το λαό η υποψηφιότητα Κόκκαλη

Λαφαζάνης: Ιταμή πρόκληση προς το λαό η υποψηφιότητα Κόκκαλη

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως τίποτα δεν τον ξαφνιάζει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε δει τόσα πράγματα να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ριζική αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχαμε παλιότερα ώστε πλέον τίποτα δεν μας εκπλήσσει»

«Είναι άλλη μια χονδροειδής, ιταμή πρόκληση προς τον ελληνικό λαό διότι παραστατικά πλέον και ξεδιάντροπα αυτή η κυβέρνηση δείχνει ότι είναι μια κυβέρνηση η οποία αναβαθμίζει τη διαπλοκή στη χώρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως τίποτα δεν τον ξαφνιάζει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε δει τόσα πράγματα να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ριζική αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχαμε παλιότερα ώστε πλέον τίποτα δεν μας εκπλήσσει», είπε.

«Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ο ορισμός ολιγάρχη ο οποίος διαθέτει ΜΜΕ και ο οποίος με τη δύναμη αυτή πολύ πιθανό να εκλεγεί και ευρωβουλευτής και να παίζει έναν άμεσο πολιτικό ρόλο. Κυβέρνηση και διαπλοκή γίνονται ένα πλέον στο πρόσωπο του Π. Κόκκαλη και του Α. Τσίπρα ο οποίος τον επέλεξε. Δυστυχώς είναι απίστευτος κατήφορος για τη χώρα. Σε λίγο θα κυβερνάνε ολιγάρχες- των media κιόλας – θα είναι στις πολιτικές θέσεις θα τους βλέπουμε υπουργούς και ίσως πρωθυπουργούς αυτό όμως είναι το τέλος της δημοκρατίας μας και η παράδοσή της στις δυνάμεις του χρήματος. Έχουν πλέον υποστεί παχυδερμία (στην κυβέρνηση), δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, δεν αντιλαμβάνονται τι πάει να πει κοροϊδία για τον ελληνικό λαό, δεν αντιλαμβάνονται τι πάει να πει ψέμα, όλα είναι ικανοί να τα κάνουν με την αίσθηση ή με την υποψία ότι μπορεί αυτό να τους αποφέρει κάποιο πολιτικό όφελος. Βεβαίως κανένα πολιτικό όφελος δεν έχουν από τέτοιου είδους κινήσεις, αντίθετα βυθίζονται όλο και περισσότερο σε έναν πολιτικό βούρκο και σε ένα πολιτικό αμοραλισμό που βλάπτει θανάσιμα τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται αρχές, χρειάζεται αξίες και αυτές είναι τα πρώτα που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να βγει από την κρίση».

Αναφορικά με το κλίμα που επικράτησε στις παρελάσεις απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως «Η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση είναι ευρύτατη, είναι γενικευμένη, είναι μια αντίδραση απόλυτα δικαιολογημένη συναρτώμενη με μια αντικοινωνική πολιτική την οποία ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνοδεύεται με μια τρομακτική αναξιοπιστία και μια μεγάλη αντίφαση λόγων και έργων».

Ερωτηθείς για τον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας απάντησε «Αυτό το καινούργιο προτεινόμενο νομοσχέδιο στην ουσία είναι νομοσχέδιο το οποίο καταργεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σε αυτό το νομοσχέδιο ελάχιστοι θα μπορέσουν να ενταχθούν για να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους, η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών που έχουν κόκκινα δάνεια και έχουν υποθήκη το σπίτι τους θα το χάσουν. Αυτό γιατί οι προϋποθέσεις είναι ασφυκτικότατες τις οποίες θέτει το νομοσχέδιο που φαντάζομαι ότι θα γίνουν ακόμα σκληρότερες με την παρέμβαση των θεσμών. Η κυβέρνηση εξαπατά τους δανειολήπτες, εξαπατά τον ελληνικό λαό, προσπαθεί να πάρει μέτρα προπαγανδιστικού χαρακτήρα κυρίως για να κατευνάσει κάπως τις αντιδράσεις και να αντιμετωπίζει την πίεση της ΛΑΕ γιατί είμαστε η μόνη δύναμη η οποία αγωνιζόμαστε κατά των πλειστηριασμών και αυτό ενοχλεί βαθύτατα την κυβέρνηση».

Και συνέχισε «Έχω πέντε δικογραφίες σε βάρος μου εξαιτίας της ειρηνικότατης δράσης μας ενάντια στους πλειστηριασμούς. Δυστυχώς έχει δώσει αυτή η δραστηριότητά μας αφορμή στην κυβέρνηση να εξαπολύσει σε βάρος μου και σε βάρος δεκάδων άλλων αγωνιστών ένα πογκρόμ διώξεων , απαράδεκτο και πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά που δείχνει ότι η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται εκτός ορίων. Ο αυταρχισμός έχει γίνει συνώνυμο στον τρόπο και την ουσία της διακυβέρνησής της, είναι στο DNA. Δεν θα τα καταφέρουν, τους γυρίζουν μπούμερανγκ αυτές οι διώξεις διότι προκαλούν τον κόσμο. Μη νομίζετε ότι θα έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα σταματήσει όλο αυτό τον αυταρχικό κατήφορο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν λεει μια κουβέντα για τα θέματα της προστασίας της πρώτης κατοικίας της λαϊκής περιουσίας. Είναι με τις τράπεζες 100% , είναι με τους θεσμούς 100%, είναι με τα μνημόνια, είναι με όλα αυτά τα οποία βασανίζουν και πιέζουν σήμερα τον πολίτη».

Τέλος για το θέμα της αντιπολίτευσης και αν υπάρχει αντίπαλο δέος απέναντι στα εκτρώματα που προωθεί η κυβέρνηση απάντησε ότι «Δεν υπάρχει αντίπαλο δέος γιατί η μνημονιακή αντιπολίτευση σιωπά και την ενδιαφέρει η καρέκλα και αυτοί που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνουν αντιπολίτευση δεν κάνουν, κάνουν πολιτική ψυγείου».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024