Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το βίντεο για τη μάχη του Τσίπρα με τους ολιγάρχες και τη νέα διαπλοκή

Το βίντεο για τη μάχη του Τσίπρα με τους ολιγάρχες και τη νέα διαπλοκή

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχεδόν έπλεξε το εγκώμιο του Πέτρου Κόκκαλη και τον καλωσόρισε στη... συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο τον Πέτρο Κόκκαλη, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Με ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πειραιώς θυμίζει τι έλεγε ο πρωθυπουργός για την ολιγαρχία και πώς τώρα τη βάζει στα ψηφοδέλτιά της.

Η Πειραιώς επισημαίνει εκ νέου ότι «η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι επιβεβαιώνει πλέον με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις διαπλεκόμενες σχέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένους επιχειρηματίες εξευτελίζοντας σε δημόσια θέα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί της δήθεν μάχης που δίνει με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Σημειώνει μάλιστα «πόσο μάλλον όταν κανάλι της οικογένειας Κόκκαλη, το “Κόντρα Τσάνελ” στηρίζει απροσχημάτιστα τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο, προφανώς, της… μάχης κατά της διαπλοκής».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου, για σχέσεις ΝΔ-Μαρινάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Επειδή ο κ. Τσίπρας, αλλά και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης έχουν το θράσος να εξακολουθούν να καταλογίζουν στη ΝΔ τάχα στενές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει νόημα σήμερα να θυμηθούμε τέσσερις αδιαμφισβήτητες αλήθειες».

Τι είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Κόκκαλη;

Ο κ. Τσίπρας αντί να παριστάνει τον αρχάγγελο της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς είναι αυτό που τον συνδέει με τον κ. Κόκκαλη.

Δημοσιεύτηκε από ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Σύμφωνα με το non paper της ΝΔ:

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου εκείνος να παράσχει απλόχερα την βοήθειά του στην εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Κάτι που φάνηκε και από τα πολύ υψηλά ποσοστά που έλαβε η Ρένα Δούρου στον Πειραιά.
Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης δεν έκρυψε ποτέ ότι από το 2015, μετά δηλαδή την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόταν τακτικά το Μαξίμου, όπως και ότι δεχόταν ο ίδιος συχνά πυκνά στο γραφείο του στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, όπως τους κ. Νίκο Παππά και Λευτέρη Κρέτσο.
Τις σχέσεις που είχαν μέχρι και το 2017 οι κ. Τσίπρας και Μαρινάκης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε όταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πήρε τηλεοπτική άδεια με τον αντισυνταγματικό διαγωνισμό Παππά.
Ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στον ίδιο δημοτικό συνδυασμό με τον κ. Μαρινάκη και είχαν άριστες σχέσεις.
«Με απλά λόγια ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που αντί να παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς είναι αυτό που χάλασε τις σχέσεις του με τον κ. Μαρινάκη και κυρίως τι είναι αυτό που τον συνδέει πλέον με τον κ. Κόκκαλη» σημειώνει η ΝΔ και καταλήγει: «Και για τελειώνει η σπέκουλα.

Η ΝΔ ούτε γραμμάτια έχει να ξεπληρώσει, ούτε συναλλάσσεται και διαπλέκεται με κανέναν επιχειρηματία.

Αντιθέτως οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί με τα βοσκοτόπια, οι κατατμήσεις των δημοσίων έργων, τα σκάνδαλα της ΔΕΠΑ, του Θριασίου, του Ελευθέριος Βενιζέλος, και τα φορολογικά δώρα στα καζίνο και τις στοιχηματικές εταιρείες, απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος υπηρέτης της διαπλοκής σε αυτή τη χώρα».

Στήριξη από Τζανακόπουλο

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχεδόν έπλεξε το εγκώμιο του Πέτρου Κόκκαλη και τον καλωσόρισε στη… συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μακροσκελή αναφορά του στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων τόνισε: Ο κ. Κόκκαλης, πέρα από ένα βαρύ όνομα, έχει και μία προσωπική ιστορία, μια προσωπική πολιτική διαδρομή, μια καταγραφή στον δημόσιο χώρο, στη δημόσια σφαίρα στη χώρα. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος εξελέγη το 2014 δημοτικός σύμβουλος, υπήρξε αντιδήμαρχος Πειραιά, ήταν άνθρωπος ο οποίος κινητοποιήθηκε με αλληλεγγύη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ένας άνθρωπος ο οποίος πολιτικά –αν θέλετε- δραστηριοποιήθηκε σε ζητήματα οικολογικής προστασίας, σε ζητήματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Αυτό είναι, όμως, ένα θέμα. Σήμερα, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Αριστερά, σε έναν αγώνα απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο, απέναντι στην ακροδεξιά υποκουλτούρα, απέναντι σε μια συνθήκη ζοφερή, η οποία απειλεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την ελληνική δημοκρατία.

Συμπαρατάσσεται, λοιπόν, σε αυτό τον αγώνα για δημοκρατία και νομίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά, ξέρετε, κ. Κατσίγιαννη, που άνθρωποι με κοινωνική συγκεκριμένη θέση, έχουν εντελώς διαφορετική πολιτική τοποθέτηση μέσα στη συγκυρία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι άνθρωποι που προέρχονται από την αστική τάξη έχουν ξανασυμμαχήσει και έχουν ξανασυμπαραταχθεί με την Αριστερά στο παρελθόν και θα ξανασυμπαραταχθούν με την αριστερά στο μέλλον.

Αυτό ακριβώς φαίνεται να ενοχλεί σήμερα συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δυνατότητα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής διείσδυσης, φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι δεν υφίσταται η φαντασιακή υγειονομική ζώνη, την οποία προσπαθούσαν ή προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μαζική πολυσυλλεκτική δύναμη της Αριστεράς, με την οποία ο κ. Κόκκαλης συμπαρατάσσεται στον αγώνα για τη δημοκρατία, στον αγώνα απέναντι στην ακροδεξιά, στον αγώνα απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο, ο οποίος απειλεί τη δημοκρατία στη χώρα. Και αυτή τη συμμετοχή του σε αυτό τον κοινό αγώνα την καλωσορίζουμε.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024