Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστολάκης: «Χοντρή πατάτα» οι τουρκικές προκλήσεις στο ελικόπτερο του Τσίπρα

Αποστολάκης: «Χοντρή πατάτα» οι τουρκικές προκλήσεις στο ελικόπτερο του Τσίπρα

«Δεν μπορούν κάθε τόσο να πετούν ‘ρουκέτες' κι από την άλλη μεριά να λένε πως πρέπει να μειώσουμε την ένταση. Θα πρέπει να σοβαρευτούν», τόνισε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οι τουρκικές προκλήσεις σε βάρος του ελικοπτέρου του Αλέξη Τσίπρα «ήταν χοντρή πατάτα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται.

«Αν και οι Τούρκοι προσπάθησαν να ανασκευάσουν λέγοντας ότι “εμείς δεν κάναμε παρενόχληση στο ελικόπτερο του πρωθυπουργού, εμείς εκεί είμαστε”, αυτό είναι ένα άλλο κακό μήνυμα. Είσαστε εκεί για να κάνετε παραβιάσεις; To κάναμε κατεστημένο; Αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι είπε στους Τούρκους πως «δεν μπορούν κάθε τόσο να πετούν ‘ρουκέτες’ κι από την άλλη μεριά να λένε πως πρέπει να βρούμε τρόπο να μειώσουμε την ένταση». «Θα πρέπει να σοβαρευτούν», τόνισε.

Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε ότι «πρόθεση της Ελλάδας είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούνται για να λειτουργούν αποτρεπτικά και να διατηρούν την ειρήνη στην περιοχή, αλλά αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν». Σημείωσε επίσης ότι «η επίκληση ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη και δεν προστατεύεται, είναι ανοησίες και επικίνδυνες δηλώσεις».

«Είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και άδικη προς τις ένοπλες δυνάμεις. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι από τις ισχυρότερες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει: «Η Ελλάδα δεν είναι απροστάτευτη χώρα».

Ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης «ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία», ενώ σημείωσε πως και ο ίδιος είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. «Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους πώς να λιγοστέψουμε την ένταση και την επικινδυνότητα αυτού που γίνεται σήμερα. Η μεθόδευση είναι ότι προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τα υφιστάμενα ΜΟΕ τα οποία έχουν υπογραφεί από την εποχή Παπούλια – Γιλμάζ. Σε όσο ποσοστό καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε, είναι οι πρώτες κινήσεις προς την κατεύθυνση μείωσης της έντασης», πρόσθεσε.

Όπως είπε έχουν οριστεί επιτροπές από τις δύο χώρες με συμμετοχή παραγόντων των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών οι οποίοι εξετάζουν ανά περίπτωση τα σημεία όπου προκαλούνται προβλήματα. Εκτίμησε μάλιστα ότι η διαδικασία αυτή «θα πάει καλά», συνέστησε –ωστόσο- υπομονή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024