Ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο κόντρα στον προτελευταίο της βαθμολογίας Κολοσσό Ρόδου την Δευτέρα (25/03), φτάνοντας στην 20η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και προσέφερε θέαμα κόντρα στους Ροδίτες φτάνοντας παράλληλα σε ένα ιστορικό ρεκόρ.
Πιο συγκεκριμένα, οι ψηλοί της ομάδας βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα και κατάφεραν να μαζέψουν συνολικά 63 ριμπάουντ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα στην Α1!
Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη συγκομιδή των Πράσινων ήταν τα 58 ριμπάουντ που είχαν μαζέψει απέναντι στον Σπόρτιγκ, στα πλέι οφ του 1995.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.