Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα διευκολύνετε τη σχέση μεταξύ του παιδιού και των παππούδων του

Πώς θα διευκολύνετε τη σχέση μεταξύ του παιδιού και των παππούδων του

Αν νιώθετε ότι η γιαγιά είναι άδικη, εξηγήστε γιατί πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι υγιές και χαρούμενο με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να το μεγαλώσετε

Υπάρχουν λογικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη σχέση του παιδιού σας με τον παππού και τη γιαγιά αλλά και να γεφυρώσετε τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω διαφορετικών γενεών. Δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές:

  • Διαλέξτε προσεκτικά τις μάχες σας. Σαν γονιός, έχετε κάθε δικαίωμα να μιλήσετε για τα θέματα ασφαλείας και διατροφής του παιδιού. Θέστε τα όριά και τις σημαντικές παραμέτρους αλλά μην το κάνετε με τα μικρά και ασήμαντα.
  • Δώστε τους τις απαραίτητες πληροφορίες. Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ήσαστε παιδί. Αυτά που τότε ήταν φυσιολογικά, μπορεί να είναι σήμερα περίεργα και οπισθοδρομικά. Μιλήστε ήρεμα και ευγενικά με τους γονείς σας και ενημερώστε. Μπορείτε να τους δώσετε να διαβάσουν άρθρα, βιβλία αλλά και να μπουν στο Ίντερνετ αν είναι σε θέση να το κάνουν.
  • Συναντήστε τους στη μέση. Δείξτε προθυμία στο να κάνετε μικρούς συμβιβασμούς και μην περιμένετε να καταλάβουν τα πάντα. Έτσι όμως ακούτε και τη δική τους άποψη ή ανησυχίες.
  • Εμμείνετε στην άποψή σας. Αν νιώθετε ότι η γιαγιά είναι άδικη, εξηγήστε γιατί πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι υγιές και χαρούμενο με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να το μεγαλώσετε. Αν η ατμόσφαιρα είναι πολεμική, δώστε χρόνο μέχρι να περάσει η ένταση και επαναφέρετέ το αργότερα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024