Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Σκληρές ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές μετά την επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Μάικ Πομπέο προειδοποιεί τη Ρωσία ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια αν η Ρωσία συνεχίσει να «επιδεινώνει τις εντάσεις» στη Βενεζουέλα, μετά την αποστολή στρατιωτικής δύναμης.

Για απόπειρα πραξικοπήματος κατηγορεί τις ΗΠΑ από την πλευρά του ο Ρώσος ΥΠΕΞ, χωρίς ωστόσο να δώσει πληροφορίες για την άφιξη Ρώσων κομάντος στο Καράκας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αποπειράθηκαν να οργανώσουν ένα «πραξικόπημα» με σκοπό την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την άφιξη των Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας, την οποία κατήγγειλε η Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, ο Σεργκέι Λαβρόφ «υπογράμμισε ότι οι απόπειρες της Ουάσιγκτον να οργανώσουν ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και οι απειλές που διατυπώνουν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησής της συνιστούν παραβιάσεις της χάρτας του ΟΗΕ και κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου Κράτους» τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Sputnik-Reuters