Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία : Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των σορών

Νέα Ζηλανδία : Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των σορών

Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των σορών των θυμάτων από την πολύνεκρη επίθεση της 15ης Μαρτίου, στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Οι σοροί δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας έφθασαν στην Ινδία, σηματοδοτώντας την έναρξη του επαναπατρισμού των σορών των θυμάτων από την πολύνεκρη επίθεση της 15ης Μαρτίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι ινδικές αρχές.

Τρίτη σορός θύματος της επίθεσης αναμένεται να επιστρέψει στην Ινδία αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ δύο ακόμη δολοφονημένοι Ινδοί θα ταφούν στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τις επιθυμίες των οικογενειών τους, ανέφερε η ινδική διπλωματική αποστολή στο Ουέλινγκτον.

Καθυστέρησε λόγω των ερευνών

Ο επαναπατρισμός των σορών καθυστέρησε λόγω των αστυνομικών ερευνών για τις επιθέσεις σε δύο τεμένη που διέπραξε ο 28χρονος αυστραλός, λευκός εθνικιστής Μπρέντον Τάραντ, δολοφονώντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμα.

Καμία άλλη χώρα εκτός από την Ινδία δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία για τους επαναπατρισμούς σορών υπηκόων τους που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του τρομοκράτη.

«Διενεργήσαμε τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των ινδικών προξενικών υπηρεσιών.

Οι μουσουλμάνοι πιστοί επέστρεψαν το Σάββατο για να προσευχηθούν σε ένα από τα τεμένη της πόλης, που έγιναν στόχος των επιθέσεων, των πλέον πολύνεκρων εναντίον μουσουλμάνων σε χώρα της Δύσης στην πρόσφατη ιστορία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024