Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Έκτακτη σύσκεψη από τη Μέι στον απόηχο των αποκαλύψεων για «πραξικόπημα»

Brexit: Έκτακτη σύσκεψη από τη Μέι στον απόηχο των αποκαλύψεων για «πραξικόπημα»

Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Κυριακής έχει συγκαλέσει η Τερέζα Μέι στον απόηχο της αποκάλυψης των Sunday Times, για ενδεχόμενο «πραξικόπημα» και εν μέσω της βαθιάς πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit

Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Κυριακής έχει συγκαλέσει η Τερέζα Μέι στον απόηχο της αποκάλυψης των Sunday Times, για ενδεχόμενο «πραξικόπημα» και εν μέσω της βαθιάς πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το Sputnik, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε «στενό κύκλο», καθώς σ’ αυτή θα παραβρεθούν λίγοι υπουργοί και λίγα μέλη του συντηρητικού κόμματος.

Τα βρετανικά media αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγεται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μίκαελ Γκοβ, και ο υπουργός Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Η μέρα ξεκίνησε… στραβά για τη Μέι, αφού δημοσίευμα των Sunday Times, ανέφεραν ότι έντεκα υπουργοί υποσκάπτουν τη θέση της, ενώ συνεχίστηκε στον ίδιο τόνο όταν ο υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός προειδοποίησε ότι αν η Βουλή των Κοινοτήτων καταλήξει μέσα από μια διαδικασία ενδεικτικών ψηφοφοριών σε μια προσέγγιση του Brexit η οποία δε συνάδει με το μανιφέστο του κυβερνώντος κόμματος, τότε «ο κίνδυνος γενικών εκλογών αυξάνεται».

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα μπορούσε να μη θεωρήσει ότι δεσμεύεται από τη βούληση της πλειοψηφίας του νομοθετικού σώματος, αν όντως αυτή εκφραστεί με υποστήριξη σε μία εναλλακτική προσέγγιση του Brexit. Τη διαδικασία των ενδεικτικών ψηφοφοριών θα διεκδικήσουν εντός της εβδομάδας οι βουλευτές.

«Βρισκόμαστε σε κρίση, από τη στιγμή που το κοινοβούλιο προσπαθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Μπάρκλεϊ.

Την ίδια στιγμή, οι υπογραφές που ζητούν την παραμονή στην ΕΕ έχουν φτάσει τις 5.116.277, ενώ αυξάνονται με αστραπιαία ταχύτητα.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024