Σε νέα επίθεση κατά των Βρυξελλών προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, λίγες μόλις ημέρες μετά την προειδοποίηση από τους συντηρητικούς συμμάχους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή την ευρωφοβική εκστρατεία αφισοκόλλησης της κυβέρνησής του.

Ο Όρμπαν κατηγόρησε την «ελίτ» -όπως ανέφερε- των Βρυξελλών ότι «έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα» και ότι τιμωρεί τη Βουδαπέστη για την αντιμεταναστευτική πολιτική της.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα μας υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες, εάν αυτά δεν είναι καλά για τους Ούγγρους» είπε, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών (…) που θέλουν να μας επιβάλουν στα κρυφά όσα αποφάσισαν πάνω από τα κεφάλια μας», πρόσθεσε.

Την περασμένη Τετάρτη η πολιτική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετέχουν τα κόμματα της δεξιάς και της κεντροδεξιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το CDU της Άνγκελα Μέρκελ και οι Ρεπουμπλικάνοι της Γαλλίας, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την προσωρινή αναστολή συμμετοχής του Fidesz.

«Μετά τις ευρωεκλογές, θα αποφασίσουμε στους κόλπους του Fidesz ό,τι είναι καλό για την Ουγγαρία, εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε στο ΕΛΚ ή εάν η θέση μας θα πρέπει να βρίσκεται σε μια νέα συμμαχία κομμάτων», ανέφερε ο Όρμπαν. Κάλεσε δε τους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν τον Μάιο για να «δείξουν στις Βρυξέλλες πως ό,τι συμβαίνει στην Ουγγαρία είναι αυτό που θέλουν οι Ούγγροι».

Ο Όρμπαν υπεραμύνθηκε εκ νέου της αντιευρωπαϊκής εκστρατείας αφισοκόλλησης, εκτιμώντας ότι «αποκάλυψε όσα σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο