Παρίσι: Τα Κίτρινα Γιλέκα αντιμέτωπα με δυνάμεις Αστυνομίας αλλά και Στρατού
Δυνάμεις του Γαλλικού Στρατού ενώθηκαν με την Αστυνομία σήμερα στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσουν το 19ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων εναντίον της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν
Δυνάμεις του Γαλλικού Στρατού ενώθηκαν με την Αστυνομία σήμερα στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσουν το 19ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων εναντίον της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.
Οι Αρχές έχουν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στα Ηλύσια Πεδία, αφού καταστήματα και επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και υπέστησαν καταστροφές εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η κυβέρνηση έχει καλέσει τις στρατιωτικές μονάδες που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση Operation Sentinelle, για να συνδράμουν την Αστυνομία.
Θύλακες διαδηλωτών έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε άλλα σημεία του Παρισιού και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις, για να συνεχίσουν σήμερα τις διαδηλώσεις που άρχισαν το Νοέμβριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.
Η κινητοποίηση έχει εξελιχθεί σε ευρύτερη αμφισβήτηση της κυβέρνησης Μακρόν, παρά το γεγονός ότι οι φόροι στα καύσιμα καταργήθηκαν.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.