Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο στη Μοσούλη: Αποπομπή του κυβερνήτη επαρχίας ζητά ο ιρακινός πρωθυπουργός

Ναυάγιο στη Μοσούλη: Αποπομπή του κυβερνήτη επαρχίας ζητά ο ιρακινός πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Άντελ Άμπντελ Μάχντι, ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να αποπέμψει τον κυβερνήτη της επαρχίας Νινευή, όπου το ναυάγιο ενός πορθμείου στη Μοσούλη στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Άντελ Άμπντελ Μάχντι, ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να αποπέμψει τον κυβερνήτη της επαρχίας Νινευή, όπου το ναυάγιο ενός πορθμείου στη Μοσούλη στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών.

Επικαλούμενος «αμέλεια και σαφείς ελλείψεις», ο Άμπντελ Μάχντι απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, με την οποία του ζητεί να διοργανώσει ψηφοφορία στη Συνέλευση.

Μόνο αυτή η τελευταία μπορεί, με απόλυτη πλειοψηφία, να αποφανθεί υπέρ της αποπομπής αυτής, έπειτα από πρόταση του αρχηγού της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ιρακινή νομοθεσία.

«Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη δείχνει την κακή χρήση των δημόσιων πόρων και μια δόλια χρήση της ενάσκησης των καθηκόντων του» αναφέρεται στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Νουέφελ Ακούμπ, ο κυβερνήτης της βόρειας επαρχίας Νινευή, υπέστη ήδη χθες, Παρασκευή, την οργή των συγγενών των θυμάτων, αλλά και των κατοίκων της Μοσούλης.

Όταν επισκέφτηκε το σημείο της τραγωδίας, διαδηλωτές έριχναν τούβλα στη συνοδεία του. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν «διαφθορά» και «εγκατάλειψη» των τοπικών Αρχών σε βάρος της Μοσούλης, της οποίας η ανακατάληψη από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έγινε πριν από δύο χρόνια, με την πόλη να αναμένει ακόμη την ανοικοδόμησή της.

Την Πέμπτη, ημέρα αργίας λόγω της Γιορτής της Μητέρας και της Κουρδικής Πρωτοχρονιάς στο Ιράκ, ένα υπερφορτωμένο πορθμείο που μετέφερε οικογένειες σε πάρκο αναψυχής βυθίστηκε στον ποταμό Τίγρη.

Τα θύματα, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, βυθίστηκαν στο νερό, καθώς το πλοίο τους ανατράπηκε εξαιτίας της υπερφόρτωσής του και του υψηλού επιπέδου των υδάτων του ποταμού λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν αμέσως το νέο δείγμα των χρόνιων δεινών του Ιράκ, της διαφθοράς και της αμέλειας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024