Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα του υπουργείου για τα κελιά - σουίτες και το «γιορτινό πάρτι» στον Κορυδαλλό

Έρευνα του υπουργείου για τα κελιά – σουίτες και το «γιορτινό πάρτι» στον Κορυδαλλό

Το υπουργείο αποδίδει τις σκηνές αυτές σε χρόνο προγενέστερο από την αποκάλυψη της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, που ερευνάται από εφέτη ειδικό ανακριτή

Έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις εικόνες… χλιδής που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Βήμα από τα κελιά, τα οποία θύμιζαν περισσότερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, παρά κελί σωφρονιστικού ιδρύματος.

Μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα, ηλεκτρικές συσκευές αλλά και… χαρτοπόλεμο με χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ συνθέτουν ένα σκηνικό χλιδής και μια εικόνα που σίγουρα δεν παραπέμπει σε φυλακή.

Το υπουργείο αποδίδει τις σκηνές αυτές σε χρόνο προγενέστερο από την αποκάλυψη της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, που ερευνάται από εφέτη ειδικό ανακριτή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:
«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά  τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου.

Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας  χρόνο.

Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης  από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων.

Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

Αποκαλυπτικά βίντεο από τον Κορυδαλλό
Οι αντιδράσεις ήρθαν μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Βήματος για τα κελιά – σουίτες, στα οποία κρατούνταν αλβανοί κρατούμενοι, με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει το «παρών» και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα. Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».

Ένα εντυπωσιακό βίντεο διαρκείας περίπου 11 λεπτών όπου καταγράφεται «γιορτινό πάρτι» μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού από αλβανούς μεγαλοποινικούς έχει αναρτηθεί -από τους ίδιους τους κρατουμένους ή φίλους τους- τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο!

https://youtu.be/g5FKWPXt9_I

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024