
Δείτε live την πρώτη βόλτα των αστροναυτών του ISS στο διάστημα για το 2019
Δύο αστροναύτες έχουν αναλάβει την εγκατάσταση νέων μπαταριών στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Ζωντανή εικόνα από την πρώτη βόλτα για το 2019 των αστροναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) μεταδίδει η NASA.
Δύο αστροναύτες, ο Nick Hague και η Anne McClain, έχουν βγει εκτός των εγκαταστάσεων του Σταθμού ως μέρος μίας αποστολής συντήρησης των οργάνων του.
Συγκεκριμένα, θα εγκαταστήσουν πλάκες προσαρμογής και θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μπαταρίες νικελίου-υδρογόνου με νέες μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Η όλη αποστολή αναμένεται να διαρκέσει 6,5 ώρες.
Η επιχείρηση για την αντικατάσταση των μπαταριών στο εξωτερικό του Σταθμού είναι μακρόχρονη. Ήδη, το 2017 εγκαταστάθηκαν έξι μπαταρίες ιόντων-λιθίου από τη μία μεριά του σταθμού, ενώ άλλες έξι αναμένεται να εγκατασταθούν σήμερα και κατά τη διάρκεια μίας νέας αποστολής την επόμενη εβδομάδα. Η ΝASA προτιμάει τις νέου τύπου μπαταρίες ιόντων-λιθίου, καθώς είναι πιο ελαφριές και πιο αποτελεσματικές.
Δείτε ζωντανά την εκπληκτική αποστολή στο διάστημα των δύο αστροναυτών:
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
- Υπάρχουν όρια στην οδήγηση; Τι ισχύει για τους ηλικιωμένους και τι εξετάζεται στην Ευρώπη
- Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Γιωτόπουλου








