Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayenne Coupe 2019: H αυτονόητη εξέλιξη

Porsche Cayenne Coupe 2019: H αυτονόητη εξέλιξη

H Porsche έκανε τα αποκαλυπτήρια της coupe SUV έκδοσης της Cayenne η οποία δείχνει ιδιαιτέρως ταιριαστή με το status του μοντέλου και το αδιαμφισβήτητο σπορ DNA του.

H γερμανική φίρμα προσθέτει μια ακόμα SUV πρόταση στην γκάμα της υπό την μορφή μιας coupe λογικής παραλλαγής αμαξώματος της Cayenne η οποία εγκαινιάζει την όψιμη όσο και επιβλητική είσοδο της Porsche στον κόσμο των coupe SUV.

Όπως όλα τα SUV του «υβριδικού» όσο και δυναμικότερου αυτού είδους, η Cayenne Coupe ενδίδει σε μια διαφορετική χάραξη οροφής η οποία σχεδιαστικά συμπαρασύρει τα πάντα στο… διάβα της.

Ξεκινώντας από το μπροστινό τμήμα, οι πρώτες κολώνες γίνονται πιο στενές και το παρμπρίζ αποκτά μια διαφορετική, πιο έντονη κλίση καθιστώντας την έκδοση αναγνωρίσιμη ακόμα και εξ όψεως και χωρίς να χρειαστεί κανείς να δει την κατάληξη της οροφής.

Προχωρώντας προς τα πίσω, η χαμηλότερη κατά 2,0 εκατοστά οροφή η οποία αποτελείται εξολοκλήρου από γυαλί, σχηματίζοντας μια γυάλινη επιφάνεια έκτασης 2,16 τ.μ η οποία προαιρετικά μπορεί να επενδυθεί εξίσου με ανθρακονημάτινο κάλυμμα, συναντά το πολύ διαφορετικά σχεδιασμένο πίσω παρμπρίζ το οποίο ξεκινά και καταλήγει σε δύο ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, ένα στην κορυφή της οροφής και ένα ακόμα χαμηλότερα, το οποίο επεκτείνεται έως και κατά 13,5 εκ. σε ταχύτητες άνω των 90 χλμ./ώρα.

Ανασχεδιασμένες είναι επίσης οι πίσω πόρτες και οι θόλοι οι οποίοι διογκώνονται αναλαμβάνοντας να τονίσουν τη δυναμική σχεδίαση της έκδοσης, αυξάνοντας παράλληλα το ούτως ή άλλως επιβλητικό πλάτος της κατά 1,8 εκ.

Σε επίπεδο κινητήρων, αρχικά η Cayenne Coupe θα είναι διαθέσιμη με δύο κινητήρες, τον εξακύλινδρο των 3,0 λίτρων και τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4,0 λίτρων. Ο πρώτος αποδίδει 340 ίππους και 450 Nm ροπής και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων σε συνδυασμό με τετρακίνηση εξασφαλίζοντας επιδόσεις που αντιστοιχούν σε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε έξι δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ. /ώρα.

Η δεύτερη και ισχυρότερη έκδοση αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής προσφέροντας ακριβώς ίδιες επιδόσεις με την ήδη γνωστή Cayenne Turbo, δηλαδή επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 285 χλμ./ώρα.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024