Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Εργοδότες και συνδικάτα ζητούν αλλαγή πλεύσης για το Βrexit

Βρετανία: Εργοδότες και συνδικάτα ζητούν αλλαγή πλεύσης για το Βrexit

Tον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση "άτακτου" Brexit κρούουν οι εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα του Ηνωμένου Βασιλείου με επιστολή τους στην Τερέζα Μέι.

Από κοινού ανοιχτή επιστολή προς την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι έστειλαν η Ένωση που εκπροσωπεί τις συνδικαλιστικές εργατικές ενώσεις της Βρετανίας (TUC) και ο Οργανισμός των Εργοδοτών Βιομηχανιών (CBI), επισημαίνοντας ότι πέρα από την σημερινή συμφωνία για την αποχώρηση ή την καθόλου συμφωνία, θα πρέπει να υπάρξει και ένα άλλο σχέδιο, γιατί η χώρα βρίσκεται σε «έκτακτη ανάγκη» λόγω του Brexit.

«Μαζί εκπροσωπούμε εκατομμύρια εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εκ μέρους των οποίων σας γράφουμε για να σας ζητήσουμε να αλλάξετε την προσέγγισή σας στο Brexit» γράφουν στην κοινή επιστολή τους η γενική γραμματέας του TUC, Φράνσις ο Γκράντι, και η γενική διευθύντρια του CBI, Κάρολιν Φέρμπερν. Προειδοποιούν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μία εθνική έκτακτη ανάγκη, και ενόψει ενός κινδύνου αποχώρησης χωρίς συμφωνία, η κοινωνία και οι εταιρίες δεν είναι έτοιμες για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. «Το οικονομικό σοκ θα είναι αισθητό στις γενιές που θα ακολουθήσουν» υπογραμμίζουν.

Ζητούν από την Μέι να προχωρήσει σε τρία μέτρα για να προστατέψει τις εργασίες, τα δικαιώματα και την καθημερινότητα των απλών εργαζόμενων: την αποφυγή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία, ως ύψιστη προτεραιότητα, τη διασφάλιση μίας παράτασης με διάρκεια τόση που να είναι αρκετή για να υπάρξει μία συμφωνία, και ένα σχέδιο Β’ που να προστατεύει τους εργαζόμενους, την οικονομία και ανοιχτά ιρλανδικά σύνορα, και που να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να είναι διαπραγματεύσιμη με την ΕΕ. «Μία νέα προσέγγιση χρειάζεται για να εξασφαλιστεί αυτό – είτε μέσα από ενδεικτικές ψηφοφορίες ή άλλο μηχανισμό συμβιβασμού» τονίζουν. Ζητούν επίσης επείγουσα συνάντηση με την Τερέζα Μέι για να συζητήσουν τις ανησυχίες τους.

Πλήγμα στο εισόδημα Ευρωπαίων και Βρετανών το Brexit

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Βertelsmann, στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, οι Βρετανοί θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 57,3 δισεκ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 900 ευρώ ανά κάτοικο, ενώ το εισόδημα των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μειωθεί κατά 40,4 δισεκ.. Το σενάριο ενός «ήπιου Brexit» αμβλύνει τις συνέπειες με το Ηνωμένο Βασίλειο να χάνει 32 δισεκ. ευρώ τον χρόνο και την Ευρώπη 22 δισεκ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024