Τα τρία γράμματα του πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ», που είναι αρχικά από τις σλαβικές λέξεις «Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων» θα παραμείνουν ως έχουν, αλλά με την αντικατάσταση της λέξης «Μακεδονικό» με τη λέξη «Μέσα Ενημέρωσης» και θα μπορούσε κανείς να το πει «Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσων Ενημέρωσης» ή στα κυριλλικά «Медиумска информативна агенција».

«Με προχθεσινή απόφαση της κυβέρνησης άλλαξαν πολλά ονόματα με νέα, σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Εργασίας για την εκτέλεση των υποχρεώσεων της τελικής συμφωνίας με την Ελλάδα, μεταξύ αυτών είναι και το όνομα του κρατικού «Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων» – MIA.

Ο Ηλεκτρισμός και τα Ταχυδρομεία

Από τώρα και στο εξής θα αναφέρεται ως κρατικό «Πρακτορείο Ειδήσεων για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Σκόπια». Δηλαδή το «Μακεδονικό» αντικαταστάθηκε με τη λέξη «Μίντια» και προστίθεται η διευκρίνιση Σκόπια».

Επίσης, ο Ηλεκτρισμός Μακεδονίας, άλλαξε σε Ηλεκτρισμός Βόρειας Μακεδονίας και τα κρατικά «Μακεδονικά Ταχυδρομεία» σε «Ταχυδρομεία Βόρειας Μακεδονίας».

Προς την κατεύθυνση αυτή, υιοθετήθηκε σχέδιο απόφασης για την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας μετοχικού κεφαλαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που μετονομάστηκε σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο