Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεδαφίζεται η «Neverland» του Μάικλ Τζάσκον;

Κατεδαφίζεται η «Neverland» του Μάικλ Τζάσκον;

Στα αζήτητα μένει σήμερα η «Neverland», το τεράστιο ράντσο του Μάικλ Τζάκσον έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

Στα αζήτητα μένει σήμερα η «Neverland», το τεράστιο ράντσο του Μάικλ Τζάκσον στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», με κτηματομεσίτες να υποστηρίζουν πως η «καταραμένη έπαυλη» δεν θα αποφύγει την κατεδάφιση.

Οι σοκαριστικές καταγγελίες για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον Μάικλ Τζάκσον που έφερε ξανά στο προσκήνιο το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του βασιλιά της ποπ, έχουν ουσιαστικά εκμηδενίσει το ενδιαφέρον για την αγορά της έπαυλης των 1.100 τ.μ. και του κτήματος των περίπου 16 τετραγωνικών στρεμμάτων, όπου έζησε επί 15 χρόνια ο τραγουδιστής, μολονότι η τιμή πώλησης έπεσε από τα 100 εκ. δολάρια το 2015, στα 31 εκ. δολάρια σήμερα.

Το παραμύθι που έγινε εφιάλτης

O Tζάκσον είχε αγοράσει το 1987 έναντι 19,5 εκ. δολαρίων με σκοπό να δώσει μία αίσθηση παιδικού πάρκου στην έκταση των 2.700 στρεμμάτων. Έτσι, έχτισε ένα ιδιωτικό λούνα παρκ με roller coaster, καρουζέλ, συγκρουόμενα αλλά και δύο ατμοκίνητα τρενάκια. Η Neverland όμως σύμφωνα με καταγγελίες φερόμενων θυμάτων του Μάικλ Τζάκσον, απέκτησε τη φήμη κολαστήριου παιδικών ψυχών.

Ο Μάικλ Τζάκσον ονόμασε το ράντσο του «Neverland», προς τιμήν της ομώνυμης φανταστικής χώρας που δημιούργησε ο συγγραφέας του Πίτερ Παν, Τ. Μ. Μπάρι. Όταν βγήκε για πρώτη φορά στο σφυρί το 2015, κόστιζε 100 εκ. δολάρια, ενώ όσο περνάει ο καιρός και δεν βρίσκεται αγοραστής, η τιμή του όλο και μειώνεται.

Μετά το σκάνδαλο του 2005, όταν ο Μάικλ Τζάκσον κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, η αστυνομία διενήργησε μία ενδελεχή έρευνα σε κάθε σπιθαμή του ράντσου Neverland, ψάχνοντας για ενοχοποιητικά στοιχεία, με τον βασιλιά της ποπ να αποφασίζει τελικά να το εγκαταλείψει, υποσχόμενος στον εαυτό του να μην γυρίσει ξανά ποτέ εκεί.

Πιθανή η κατεδάφιση

Σήμερα, καθώς δεν εμφανίζεται κανείς να θέλει να αγοράσει το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον, ο συνιδρυτής της κτηματομεσιτικής εταιρείας Property Solvers, Ρούμπαν Σελβαναγιαγκάμ εκτιμά ότι η μόνη λύση που απομένει στους ιδιοκτήτες του, την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Colony Capital, ίσως να είναι να το κατεδαφίσουν.

«Φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο μέρος του θα κατεδαφιστεί καθώς αμφιβάλλω κατά πόσον θα ήθελαν να το αποκτήσουν εργολάβοι μετά απ’ αυτές τις σοκαριστικές καταγγελίες κατά του Μάικλ Τζάκσον. Ίσως κάποιος νομίσει ότι το Neverland θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθεί, αλλά για μένα ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Daily Star.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024