Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Ρατσιστική επίθεση σε διερμηνέα στο κέντρο της Αθήνας

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Ρατσιστική επίθεση σε διερμηνέα στο κέντρο της Αθήνας

Όπως καταγγέλλει το Συμβούλιο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Μαρτίου, οκτώ άτομα ελληνικής καταγωγής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στον πρόσφυγα- διερμηνέα και σε έναν φίλο του.

Ρατσιστική επίθεση εναντίον πρόσφυγα διερμηνέα καταγγέλλει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, οκτώ άτομα ελληνικής καταγωγής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στον πρόσφυγα και σε έναν φίλο του, οι οποίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Οι οκτώ άνδρες τους έριξαν στο οδόστρωμα χτυπώντας τους με δύναμη στο κεφάλι και σε ολόκληρο το σώμα, καθυβρίζοντάς τους. Ο διερμηνέας του Συμβουλίου έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του χέρι από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ο φίλος του χτυπήθηκε και με σιδερένιο λοστό, ευτυχώς χωρίς να καταφερθούν χτυπήματα στο κεφάλι του. Τελικά, μετά μισή ώρα περίπου, τα δύο θύματα κατάφεραν να ξεφύγουν, να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία και να καλέσουν ασθενοφόρο.

Ο διερμηνέας κατέθεσε μήνυση στο γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες εκφράζει τον αποτροπιασμό του «για την βάναυση αυτή επίθεση στον διερμηνέα μας και τον φίλο του και τους υποστηρίζει από κάθε άποψη, συμπεριλαμβανομένης της νομικής συνδρομής». Ταυτόχρονα, καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν καταφανώς ρατσιστικό χαρακτήρα.

«Πεποίθησή μας είναι ότι ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν εκφράζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μεγάλο μέρος της οποίας έχει επιδείξει και συνεχίζει να επιδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που έχουν έρθει στην χώρα μας υπό αντίξοες συνθήκες. Προτάσσουμε σταθερά την έμπρακτη υποστήριξή μας σε εκείνους που υφίστανται καθημερινά το μίσος και την ρατσιστική βία στην Ελλάδα, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα για την οριστική εξάλειψή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024