Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλύψεις στη δίκη για την υπεξαίρεση-μαμούθ από τα ΑΤΜ

Αποκαλύψεις στη δίκη για την υπεξαίρεση-μαμούθ από τα ΑΤΜ

Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι, ένας 49χρονος, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος και τρεις ακόμα υπάλληλοι που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Με την αποκαλυπτική κατάθεση του εκπροσώπου της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ξεκίνησε την Τετάρτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την υπεξαίρεση, ύψους 1.300.000 ευρώ από διάφορα ΑΤΜ.

Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι, ένας 49χρονος, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος και τρεις ακόμα υπάλληλοι που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

«Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του»

Ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες σε συζήτηση που είχε με τον 49χρονο, ο τελευταίος του είπε: «ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Κατά τον ιδιοκτήτη, ο 49χρονος του αποκάλυψε ότι από το 1.300.000, ποσό της τάξης των 315.000 ευρώ τα υπεξαίρεσαν δύο από τους συγκατηγορούμενούς του, τους οποίους και κατονόμασε στο δικαστήριο.

«Δεν έχει λόγο να πει ψέματα. Γι’ αυτόν δεν αλλάζει κάτι» είπε, προσθέτοντας ότι ο ένας έκλεβε τον άλλον.

Ο 49χρονος φέρεται να αποδέχεται την ευθύνη για το ποσό των 534.000 ευρώ που υπεξαίρεσε, πριν εξαφανιστεί, από χρηματοκιβώτιο της εταιρείας αλλά και για περίπου 430.000 ευρώ που υπεξαίρεσε σταδιακά από κασετίνες με τις οποίες τροφοδοτούσαν ΑΤΜ τραπεζών.

«Θα κάτσει δυο χρόνια φυλακή, θα βγει και θα τα φάει»

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν πιστεύει όσα λέει ο 49χρονος για την εξάρτησή του από τον τζόγο.

«Πιστεύω ότι τα 534.000 ευρώ που πήρε από το χρηματοκιβώτιο παραμένουν απείραχτα. Ξέρει ότι η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται είναι τα δέκα χρόνια. Θα κάτσει δύο χρόνια στη φυλακή, θα βγει και θα τα φάει».

Για δύο ακόμα συγκατηγορούμενους του 49χρονου υποστήριξε ότι αμέσως μετά άλλαξε η ζωή τους. «Ξέφυγαν. Δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν τα λεφτά. Ο ένας έμενε σε σπίτι από τσίγκο και το άλλαξε ριζικά ενώ κυκλοφορεί με πανάκριβο αυτοκίνητο. Για τον άλλον δεν ξέρω προσωπικά, μου έχουν πει όμως φίλοι και γνωστοί».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 49χρονος αφαιρούσε χρήματα μαζί με άλλα τρία άτομα, από ΑΤΜ απ’ όλη την Κρήτη, από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2015.

Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Απριλίου.

Πηγή: cretalive.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024