Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Βαθιά ανήθικη εκ μέρους του Τσίπρα η «τροπολογία Κουντουρά»

Μητσοτάκης : Βαθιά ανήθικη εκ μέρους του Τσίπρα η «τροπολογία Κουντουρά»

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την «τροπολογία Κουντουρά», δηλαδή την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή, που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Στη διάρκεια ομιλίας στο Ευρωκοινοβούλιο στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει την πολιτική συναλλαγή», αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση βουλευτές που εξελέγησαν με άλλα κόμματα έναντι θέσεων στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο της «πολιτικής συναλλαγής», με αφορμή και την τροπολογία που εσπευσμένως έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση «δείχνει» την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές της ΝΔ που θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά».

Όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή, οι βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου θα εγκαταλείψουν τις βουλευτικές έδρες τους προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στην Ευρωβουλή.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντας παράλληλα τη ΝΔ. «Οι ευρωεκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας, δε, τις εξελίξεις  με το κόμμα του Ορμπάν που το ΕΛΚ αποφάσισε να θέσει εκτός ευρωομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η ΝΔ ήταν η πρώτη που έστειλε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζητώντας την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz στο ΕΛΚ.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024