Φωτογραφίες: Automedia

Στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, η Jeep αποκάλυψε δύο πρωτότυπες αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή, plug-in υβριδικές εκδόσεις των Renegade και Compass και πλέον, όπως όλα δείχνουν, προχωρά στον περαιτέρω εμπλουτισμό του plug-in υβριδικού οπλοστασίου της, το οποίο έχει ως αντικείμενο ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα της.

Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η Jeep, η plug-in υβριδική έκδοση του Wrangler αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το πρώτο ήμισυ του 2020 κάτι που σημαίνει ότι η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί σε κάποια από τις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μέχρι τότε, το Plug-in υβριδικό Wrangler συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης όπου και απαθανατίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό αποκαλύπτοντας ότι η νέα αυτή έκδοση δεν προτίθεται να αλλοιώσει στο ελάχιστο τις σχεδιαστικές προδιαγραφές που το καθιστούν ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και εμβληματικά μοντέλα της περιπετειώδους είδους.

Μοναδική εξαίρεση στα γνώριμα χαρακτηριστικά του αποτελεί η ένταξη της υποδοχής για την πρίζα και η οποία έχει κάτι παραπάνω από αυξημένες πιθανότητες να κρύβεται κάτω από το μαύρο καμουφλάζ που καλύπτει τμήμα του καπό και των φτερών.

Παράλληλα, μια προσεκτική παρατήρηση στο πίσω τμήμα και στη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων προδίδουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου η οποία αναμένεται να είναι και η πρώτη, που θα λάβει το ηλεκτρικό χρίσμα με φόντο και τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που ισχύουν στην γηραιά ήπειρο έναντι της χώρας καταγωγής του αμερικανοτραφούς μοντέλου.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι η plug-in παραλλαγή του Wrangler θα αφορά αποκλειστικά την τετράθυρη εκδοχή του.

Από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών, επί του παρόντος, η Jeep δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες, περιοριζόμενη απλώς στην διευκρίνιση ότι τα κρίσιμα εξαρτήματα του υβριδικού συνόλου, δηλαδή ο κινητήρας και οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν στο πάτωμα του Wrangler πίσω από τον μπροστινό άξονα.