Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μεταλλευτικής εταιρείας της Βενεζουέλας

Αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μεταλλευτικής εταιρείας της Βενεζουέλας

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Minerven ότι βοηθά τον Μαδούρο «να λεηλατήσει τον πλούτο της Βενεζουέλας».

Kυρώσεις στην κρατική μεταλλευτική εταιρεία Minerven της Βενεζουέλας, επέβαλαν οι ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι «στηρίζουν το παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Νικολάς Μαδούρο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι η Compania General de Mineria de Venezuela CA και ο Αντόνιο Πεδρόμο Μάτα βοηθούν τον Μαδούρο «να λεηλατήσει τον πλούτο της Βενεζουέλας, θέτοντας σε κίνδυνο τους ιθαγενείς πληθυσμούς και καταπατώντας προστατευόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα «την αποψίλωση των δασών και την καταστροφή του οικοσυστήματος».

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημαίνει ότι το καθεστώς Μαδούρο ενθαρρύνει την εξόρυξη χρυσού «για να πλουτίσει εις βάρος του λαού της Βενεζουέλας».

Οι ΗΠΑ καταλογίζουν στη Minerven, τη μοναδική δημόσια εταιρεία επεξεργασίας χρυσού, ότι αγοράζει το πολύτιμο μέταλλο από ανεξάρτητους χρυσωρύχους πληρώνοντάς τους σε μπολίβαρ, το τοπικό νόμισμα που ουσιαστικά είναι πλέον άνευ αξίας λόγω του υπερπληθωρισμού που πλήττει τη χώρα. Αφού μετατρέψουν τον χρυσό σε ράβδους, μεταφέρεται από τον στρατό στις βάσεις του και από εκεί στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας.

Αυτό το εμπόριο, σημειώνει η Ουάσινγκτον, επιτρέπει στο καθεστώς να διατηρείται στην εξουσία, καθώς διαθέτει ένα μέσο για να χρηματοδοτείται.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024