Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θέλει να εισαχθεί η Delek Drilling

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θέλει να εισαχθεί η Delek Drilling

Η εταιρεία Delek Drilling κατέχει τα τεμάχια Λεβιάθαν, Ταμάρ, και Αφροδίτη μαζί με την αμερικανική εταιρεία Noble Energy Inc.

Η Delek Drilling ενδέχεται να δημιουργήσει ξεχωριστή εταιρεία για τις μετοχές της στα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ και στη συνέχεια να εισαγάγει τις μετοχές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

Η νέα εταιρεία θα κατέχει μετοχές στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ισραήλ Λεβιάθαν και το κυπριακό κοίτασμα Αφροδίτη, ανέφερε η Delek σε δήλωσή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ισραηλινή εταιρεία, αναφέρεται, επιδιώκει να συνδυάσει τις ποσότητες από τα δύο κοιτάσματα και να τις πουλήσει σε τερματικό υγροποίησης στην Αίγυπτο.

«Θα είναι θετική εξέλιξη»

«Αν επιτύχουν σε αυτό το εγχείρημα και στην πώληση μετοχών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ώστε να φέρουν νέους επενδυτές, αυτό θα είναι θετική εξέλιξη για την αξία των μετοχών, θετική τόσο για τους μετόχους όσο και για τον Ομιλο Delek», δήλωσε ο Noam Pincu, αναλυτής της εταιρείας Psagot Investment House Ltd.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο όμιλος Delek Group Ltd., η μητρική εταιρεία της Delek Drilling, επιχείρησε να πουλήσει μετοχές της στο Λονδίνο το 2014, χωρίς επιτυχία.

Η Delek Group, θέλει να διευρύνει τη μετοχική της βάση εκτός Ισραήλ και να αυξήσει τον όγκο συναλλαγών. Οι μετοχές της Delek Drilling είναι 23% πάνω αυτό τον χρόνο, αλλά ακόμα 42% κάτω από το ανώτατο όριο της πενταετίας, παρά τα μεγάλα εξαγωγικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με την Αίγυπτο και Ιορδανία.

«Στρατηγικό βήμα»

«Αυτό είναι ένα στρατηγικό βήμα που θα μεγιστοποιήσει την υποκείμενη αξία του Λεβιάθαν και θα συμβάλει στην πραγματοποίηση του οράματος της εταιρείας να καταστεί σημαντική παγκόσμια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yossi Abu.

Η εταιρεία Delek Drilling κατέχει τα τεμάχια Λεβιάθαν, Ταμάρ, και Αφροδίτη μαζί με την αμερικανική εταιρεία Noble Energy Inc.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024