Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος ο πρωθυπουργός

Στο ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος ο πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε σε εργαστηριακές εγκαταστάσεις εταιρειών όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιστήμονες και να ενημερωθεί για το ερευνητικό έργο και το αντικείμενο τους

Την ελληνική… Silicon Valley, το Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» αλλά και άλλες ερευνητικές εγκαταστάσεις στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, με «ξεναγό» τον διευθυντή και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών, Γιώργο Νούνεση, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε σε εργαστηριακές εγκαταστάσεις εταιρειών όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιστήμονες και να ενημερωθεί για το ερευνητικό έργο και το αντικείμενο τους, αλλά και τις ευκαιρίες που τους παρέχονται μέσα από την εγκατάσταση τους στον Δημόκριτο. Του μίλησαν για τις σπουδές τους, την έως τώρα εμπειρία τους στον Δημόκριτο, ακόμα και το πώς ορισμένοι εξ αυτών γνωρίστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, για να φτάσουν τελικά στο σημείο να συνεργαστούν και να συστήσουν εταιρεία.

Στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» στον Δημόκριτο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε εργαστηριακούς χώρους 4 εταιρειών του Πάρκου και συγκεκριμένα των:

-FASMATECH (Επιστημονικά όργανα – βραβείο Top 10 Innovations παγκοσμίως το 2018)

-PROTATONCE (Βιοτεχνολογία, εξαγωγές σε όλο τον κόσμο)

-PLINIOS (Περιβαλλοντικές τεχνολογίες αμιάντου). Πρόκειται για την εταιρεία που έκανε τις μετρήσεις για τα ποσοστά αμίαντου στο Μάτι μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ για αλλά βλαβερά στοιχεία την έρευνα είχαν διεξάγει ερευνητικές ομάδες του Δημόκριτου.

-FUTUREINTELLIGENCE(Τεχνητή Νοημοσύνη, αισθητήρες, έξυπνα κτήρια και πόλεις).

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Tesla Greece, όπου από τους υφιστάμενους εργαζόμενους οι περισσότεροι είναι Έλληνες που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό (Αγγλία, Σουηδία, Αμερική) και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φοιτητές του ΕΜΠ.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης και θα έχει ανοικτό διάλογο με νέους ερευνητές και επιστήμονες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024