Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «μαργαριτάρια» της Κατερίνας Νοτοπούλου

Τα «μαργαριτάρια» της Κατερίνας Νοτοπούλου

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει αμέτρητα σχόλια στα social media, ακόμα και τον γέλωτα για τον τρόπο που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα

Τα γλωσσικά ολισθήματα της Κατερίνας Νοτοπούλου έχουν παρελθόν, και όπως όλα δείχνουν θα έχουν και μέλλον…

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει αμέτρητα σχόλια στα social media, ακόμα και τον γέλωτα για τον τρόπο που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα.

Το νέο «μαργαριτάρι» που μας προσέφερε ήταν στο πλαίσιο κριτικής για τους πολιτικούς αντιπάλους της. Έγραψε, λοιπόν, στο Instagram ότι εκείνοι διοίκησαν τον Δήμο Θεσσαλονίκης «σε εποχές μεγάλης υπεξαίρεσης». Προφανώς, ήθελε να πει ότι, π.χ., στο παρελθόν υπήρξαν φαινόμενα υπεξαίρεσης επί δημαρχίας πολιτικών της αντιπάλων, μπλα, μπλα, μπλα. Πάντως, «εποχές υπεξαίρεσης» δεν υπάρχουν.

Για την άλλη φράση, εκεί που λέει ότι «βασικός πολιτικός λόγος που πήρα την απόφαση είναι ο κίνδυνος να επιστρέψει ο Δήμος στην εποχή του…τίποτα», ουδέν σχόλιο. Μάλλον πρόκειται περί λογοτεχνικής αδείας…

View this post on Instagram

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ακολουθώ αντίστροφη πορεία από τη συνηθισµένη. Συχνά κάποιος ξεκινά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να καταλήξει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το καλό εν προκειµένω είναι ότι τα τρία προηγούµενα χρόνια ως οµάδα αποκτήσαµε µια πλήρη γνώση των πραγµατικών προβληµάτων της πόλης. Και το σηµαντικό είναι ότι σήµερα διαθέτουµε αδιαµφισβήτητη εµπειρία στο πώς να λύνουµε χρόνια προβλήµατα. Ξέρετε τι κατάλαβα; Οτι βούληση χρειάζεται, όχι να είσαι Αϊνστάιν. Βασικός πολιτικός λόγος που πήρα την απόφαση είναι ο κίνδυνος να επιστρέψει ο δήµος στην εποχή του… τίποτα. Με την έννοια ότι οι ανθυποψήφιοί µου είναι άνθρωποι που είτε διοίκησαν σε εποχές µεγάλης υπεξαίρεσης στον δήµο είτε εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη σε κρίσιµες περιόδους για την κεντρική πολιτική σκηνή. #εθνος #συνεντευξη #θεσσαλονικη_μαζι

A post shared by Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) on

Ας θυμηθούμε μερικές ακόμα αξέχαστες «συναντήσεις» της κ. Νοτοπούλου με την ελληνική γλώσσα:

Η ΥΜΑΘ και ο διευθύνων…

Η πρώτη φορά που κέντρισε το ενδιαφέρον για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα ελληνικά ήταν με μια ανάρτησή της στο Instagram μετά τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές. Για την ακρίβεια, με τον «διευθύνων σύμβουλο» καθώς μάλλον δεν γνώριζε ότι η λέξη κλίνεται.

«Συνάντηση εργασίας με τον διευθύνων (σσ. Αντί του σωστού διευθύνοντα) σύμβουλο της #κτυπ. Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις τα νέα χειρουργεία του #ΑΧΕΠΑ, το Μποδοσάκειο στην #Πτολεμαιδα, την Αστυνομική Διεύθυνση στην #Καστοριά, τις νέες φύλακες στη #Δράμα. Εργαζόμαστε για ουσιαστικές λύσεις στο ζήτημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για το 24ο και το 25ο δημοτικό Ευόσμου και επεξεργαζόμαστε τη βέλτιστη λύση για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσνικης. Προσεχώς ανακοινώσεις!».

Μετά το σούσουρο που προκλήθηκε, η κ. Νοτοπούλου φρόντισε να διορθώσει την ανάρτηση αυτή (και πολύ καλά έκανε εδώ που τα λέμε…)

View this post on Instagram

Συνάντηση εργασίας με τον @ioannisharonitis Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις τα νέα χειρουργεία του #ΑΧΕΠΑ, το Μποδοσάκειο στην #Πτολεμαιδα, την Αστυνομική Διεύθυνση στην #Καστοριά, τις νέες φύλακες στη #Δράμα. Εργαζόμαστε για ουσιαστικές λύσεις στο ζήτημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για το 24ο και το 25ο δημοτικό Ευόσμου και επεξεργαζόμαστε τη βέλτιστη λύση για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσνικης. Προσεχώς ανακοινώσεις! 😉#υμαθ #μακεδονια_θρακη #macedonia_thrace

A post shared by Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) on

Η… αυτοψία της ΥΜΑΘ στη γέφυρα

Η επόμενη μεγάλη στιγμή της Κ. Νοτοπούλου ήταν κατά τη διάρκεια της… «αυτοψίας» που πραγματοποίησε στο σημείο της κατάρρευσης της γέφυρας στην Καβάλα στις 9 Νοεμβρίου του 2018.

Συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης είπε: «Εφ ‘οσον δεν ειναι επαρκές οι δυνάμεις, τότε θα συνδράμουν κι άλλες υπηρεσίες…» (Ακούστε το στο 2:41 του βίντεο).

Η ΥΜΑΘ και η «επανανοματοδότηση»

Η τρίτη φορά ήταν όταν η Κατερίνα Νοτοπούλου θέλησε να γράψει οτι «πρέπει να δώσουμε καινούργιο νόημα στην πολιτική».

«Να επανανοματοδοτήσουμε την πολιτική, να κάνουμε τους νέους να πιστέψουν οτι αξίζει. Αξίζει να προσπαθήσεις για την πόλη σου, για την ζωή σου», έγραψε στο Instagram, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ηθελε προφανώς να πει: «να επανανοηματοδοτήσουμε την πολιτική». Σίγουρα πρόκειται για γλωσσοδέτη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για γραπτό λόγο και όχι για προφορικό…

Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς θα ήταν καλύτερα, ένα «νέο» πολιτικό πρόσωπο όπως παρουσιάζεται η κ. Νοτοπούλου να το διατύπωνε περιφραστικά, αντί να χρησιμοποιήσει αυτή την «ξύλινη» λέξη που έρχεται ποιος ξέρει από ποια δεκαετία…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024