Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εξουσία προστατεύει μόνο τον εαυτό της

Η εξουσία προστατεύει μόνο τον εαυτό της

Η μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν σε πολιτικά πρόσωπα είναι ακόμα μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα

Καθώς καθημερινά οι πολίτες νοιώθουν όλο και πιο ανασφαλείς εξ αιτίας της αυξανόμενης εγκληματικότητας και όλο και πιο απροστάτευτοι από την αστυνομία, ένας μικρός στρατός αστυνομικών φροντίζει για την φρούρηση πολιτικών και άλλων προσώπων.

Υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές, βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες κ.λπ. απολαμβάνουν την προστασία χιλιάδων αστυνομικών, την ίδια στιγμή που χιλιάδες Eλληνες πέφτουν θύματα εγκληματικών επιθέσεων και η εμπιστοσύνη τους προς την αστυνομία βρίσκεται στο ναδίρ.

Οσες αστυνομικές δυνάμεις περισσεύουν αποδεικνύεται, πολύ συχνά με τον πιο δραματικό τρόπο, ότι δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν στους πολίτες ούτε το μίνιμουμ της προστασίας.

Ενώ κάθε μέρα καταγράφονται εκατοντάδες ληστρικές επιθέσεις σε κατοικίες, οι κατοικίες του πολιτικού προσωπικού φρουρούνται επί 24ωρου βάσεως.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1800 αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών εν ενεργεία και πρώην, με πολύ μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους.Ο πρωθυπουργός απολαμβάνει έναν κλοιό ασφαλείας με κλούβες των ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας που περιπολούν πέριξ του Εθνικού Κήπου και του Μεγάρου Μαξίμου, αστυνομικά οχήματα, μηχανές και δεκάδες αστυνομικούς.

Με βάση σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, για τη φύλαξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατίθενται μέχρι και 30 αστυνομικοί, τρία αστυνομικά οχήματα και δύο μηχανές. Εως και 15 άνδρες με δύο συνοδευτικά οχήματα και μία μηχανή έχουν στην προσωπική τους ασφάλεια οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι υπουργοί δικαιούνται από πέντε άνδρες, ένα συνοδευτικό όχημα και μία μηχανή, ενώ οι αναπληρωτές υπουργοί δικαιούνται από τέσσερις άνδρες κι ένα όχημα. Οι υφυπουργοί δικαιούνται από τρεις αστυνομικούς, οι βουλευτές επαρχίας από δύο άνδρες και οι βουλευτές Αττικής από έναν. Οι περιφερειάρχες και οι ευρωβουλευτές από δύο άνδρες.

Το όλο ζήτημα είναι ακόμα μια παθογένεια του ελληνικού κράτους, ενός κράτους που αδιαφορεί για τους πολίτες του και είναι ανίκανο να τους προσφέρει επαρκώς ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στις μεγάλες πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά της υπόλοιπης Ελλάδας, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αφεθεί στο έλεος κάθε είδους εγκληματικών στοιχείων.

Δεν θεωρώ ότι το πολιτικό προσωπικό πρέπει να μένει απροστάτευτο, αλλά η περισσή φροντίδα για την προστασία των μεν και η πλήρης αδιαφορία για την ασφάλεια των δε, μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν στην κοινωνία.

Η μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν σε πολιτικά πρόσωπα είναι ακόμα μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.

Μία ακόμα υπόσχεση που δεν τηρήθηκε, από έναν πρωθυπουργό που έχει προδώσει τους έλληνες σε όλα τα επίπεδα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024