Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο - ντοκουμέντο από το σχέδιο δολοφονίας του Μαδούρο

Βίντεο – ντοκουμέντο από το σχέδιο δολοφονίας του Μαδούρο

Την ώρα που ο Μαδούρο εκφωνούσε λόγο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Avenida Bolivar -μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης- ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη

Αποκαλύψεις για το σχέδιο δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο με τη χρήση drone έκανε το CNN. Συγκεκριμένα παρουσίασε βίντεο από την προετοιμασία των δραστών σε αγρόκτημα της Κολομβίας.

Την επίθεση καταδίκασε ο Χουάν Γκουαϊδό μιλώντας στο CNNi: «Τέτοιες αποφάσεις δεν είναι σωστές. Νομίζω ότι ήταν κάτι εσωτερικό, κάτι που έστησε η κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο μοιάζουν σαν θύματα». Η απόπειρα δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου του 2018, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
Την ώρα που ο Μαδούρο εκφωνούσε λόγο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Avenida Bolivar -μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης- ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Οι σωματοφύλακες του Μαδούρο βρέθηκαν εν ριπή οφθαλμού στο πλευρό του και σχημάτισαν ανθρώπινη ασπίδα για να τον προστατεύσουν. Εκείνη την ώρα επικράτησε σύγχυση. Πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση εναντίον του Μαδούρο. Όπως έγινε γνωστό, δύο drones που πετούσαν πάνω από τον κόσμο εξερράγησαν αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν αρκετά κοντά στον Μαδούρο.

Ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει τότε και την κυβέρνηση της Κολομβίας, η οποία αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας. Ο «εγκέφαλος» της επίθεσης που μίλησε στο CNNi ισχυρίζεται ότι η Κολομβία δεν έχει καμία ανάμειξη. Ωστόσο, υποστήριξε πως μετά από την αποτυχημένη επίθεση συναντήθηκε τρεις φορές με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Με τους ενορχηστρωτές της περσινής απόπειρας δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο συναντήθηκαν, κατά τη διάρκεια του 2018, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN. Σύμφωνα με το sputnik o εκπρόσωπος του αμερικανικού State Department αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, αρκούμενος να υπογραμμίσει ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει την «ειρηνική μετάβαση» στη Βενεζουέλα.Ο δράστης, είπε ότι το σχέδιο απέτυχε γιατί οι φρουροί του Μαδούρο τον έσωσαν, καθώς ανάγκασαν τα drones να εκραγούν νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε. Οι εκρήξεις προκλήθηκαν επειδή ξαφνικά ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα παρεμβολής σήματος κινητών τηλεφώνων. Η επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας επιβεβαιώνει ορισμένα από τα λεγόμενα του μυστηριώδη άνδρα, όπως για παράδειγμα την τροχιά που ακολούθησαν τα drones.

Η επίθεση και η «προπόνηση» της ομάδας που ήθελε να δολοφονήσει τον Μαδούρο έγινε σε μια απομονωμένη φάρμα που νοίκιασαν στην Κολομβία. Η ομάδα είχε παραγγείλει τα drones από τις ΗΠΑ εβδομάδες πριν από την επίθεση και είχε αρκετό χρόνο για να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνταν για να μετατραπούν σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τα υπόλοιπα, ανήκουν στην ιστορία…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024