Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τάραντ: «Χαμένος» για 10 ημέρες στην Ελλάδα ήταν ο μακελάρης

Τάραντ: «Χαμένος» για 10 ημέρες στην Ελλάδα ήταν ο μακελάρης

Οι αρχές ασφαλείας της χώρας μας άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της σχέσης του με την Ελλάδα όταν έγινε γνωστό πως πάνω σε όπλο του είχε γράψει τις λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (Ναύπακτος).

Σε θρίλερ με πολλά σκοτεινά σημεία εξελίσσεται η υπόθεση του Αυστραλού Μπράντον Ταράντ, του ανθρώπου που αιματοκύλισε τη Νέα Ζηλανδία σκοτώνοντας εν ψυχρώ 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά της πόλης Κράιστσερτς.

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές και οι υπηρεσίες πληροφοριών πολλών χωρών επιβεβαιώνουν πως ο μακελάρης πέρασε από το έδαφός τους, η παραμονή του στην Ελλάδα, οι δραστηριότητες και οι επαφές που είχε στη χώρα μας, συνεχίζουν να καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Οι αρχές ασφαλείας της χώρας μας άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της σχέσης του με την Ελλάδα όταν έγινε γνωστό πως πάνω σε όπλο του είχε γράψει τις λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (Ναύπακτος).

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας στα «ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο 28χρονος «είχε μείνει περίπου 20 ημέρες στη χώρα μας την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2016. Έχουμε αντλήσει στοιχεία μόνο από αεροπορικές εταιρείες ότι έφθασε στην Αθήνα στις 20 Μαρτίου 2016, ταξίδεψε στη Σαντορίνη όπου έμεινε για τρεις ημέρες κι ακολούθως μετέβη στο Ηράκλειο όπου έμεινε περίπου για επτά ημέρες, κι ακολούθως επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα. Εκεί τα ίχνη του έχουν χαθεί προς το παρόν και εμφανίζεται περίπου 10 ημέρες αργότερα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης».

Τι έκανε το 10ήμερο

Από τη Θεσσαλονίκη ο μακελάρης φέρεται να ταξιδεύει για Κωνσταντινούπολη κι από εκεί κατευθείαν για Σλοβενία. Όσον αφορά το επίμαχο δεκαήμερο οι ελληνικές αρχές εκτιμούν πως ο Ταράντ έμεινε στην Αθήνα, ταξίδεψε στη νότια και την κεντρική Ελλάδα, ενώ ενδέχεται να παρέμεινε μερικές ημέρες και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αντιτρομοκρατική έχει συσταθεί ειδική ομάδα που ερευνά τις κινήσεις του Μπρέντον Ταράντ στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου του 2016 που έφθασε με πτήση από την Κωνσταντινούπολη. Για να διαλευκάνουν αυτό το μυστηριώδες δεκαήμερο οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής συλλέγουν και αναλύουν στοιχεία των συναλλαγών του, τον τρόπο πληρωμής ξενοδοχείων, τα εισιτήρια που έκλεισε με τραπεζικές κάρτες κ.λπ.

«Το γεγονός ότι μετέβη στη Σαντορίνη δείχνει ότι κριτήριο της επίσκεψής του στην Ελλάδα ήταν εν μέρει καθαρά τουριστικό, ενώ στην Κρήτη δεν φαίνεται να υπάρχουν τοποθεσίες σε σχέση με τα αντιισλαμικά πιστεύω του», αναφέρει το στέλεχος των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας στα «ΝΕΑ», επισημαίνοντας πως «βασικό ζητούμενο είναι να δούμε αν υπήρξαν άτομα με τα οποία είχε κοινή παρουσία στην Αθήνα. Με βασικό ερώτημα βεβαίως πώς ήξερε το προσωνύμιο «τουρκοφάγος» του Νικηταρά. Σχετικές απαντήσεις νομίζω ότι θα έχουμε το επόμενο 24ωρο».

Επισημαίνεται πως εκτός από την παραμονή του στην Ελλάδα, έχει διαπιστωθεί πως ο δολοφόνος είχε περάσει άλλες δύο φορές από την Αθήνα με πτήσεις τράνζιτ. Η μια στις 29 Νοεμβρίου του 2016 και η δεύτερη στις 10 Δεκεμβρίου του 2016.

Θανάσης Δρούγος: Πήγε σε Θερμοπύλες, Δελφούς, Σαλαμίνα, Μυκήνες

Σύμφωνα με τον διεθνολόγο – στρατιωτικό αναλυτή, Θανάση Δρούγο, ο μακελάρης είχε επισκεφτεί τις Θερμοπύλες και τους Δελφούς, ενώ παρέμεινε αρκετές μέρες στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας και τα οποία διαβίβασε η Interpol στις Αρχές της χώρα μας, ο Τάραντ είχε χρησιμοποιήσει την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό του στο ταξίδι του στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο Open ο Θ. Δρούγος ανέφερε πως ο Τάραντ έμεινε στην Ελλάδα για περίπου δύο εβδομάδες, 13 με 14 ημέρες, τον Μάρτιο του 2016.

«Συγκεκριμένα έφτασε από το Κάιρο στην Αθήνα και στη συνέχεια με λεωφορείο επισκέφθηκε σημεία μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το «δρομολόγιό» του περιλάμβανε Δελφούς, Μυκήνες και Θερμοπύλες, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται να έμεινε αρκετό διάστημα. Επισκέφθηκε επίσης Σούνιο και Σαλαμίνα και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια, προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Με λεωφορείο στη Βουλγαρία και στα τέλη του Μαρτίου αεροπορικώς ταξίδεψε από τη Σόφια με προορισμό το Βουκουρέστι».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024