Όταν ξεκινούσαν το ταξίδι τους προς τη Νέα Ζηλανδία, πίστευαν ότι πρόκειται για μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Με την επιστροφή τους όμως στην Ελλάδα, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που έζησαν την ώρα των δύο επιθέσεων του μακελάρη στα τεμένη της πόλης Κράιστσερτς.

Ο λόγος για είκοσι Κρητικούς οι οποίοι επέστρεψαν πριν από λίγες από τη Νέα Ζηλανδία και συγκλονισμένοι από όσα έζησαν στη μακρινή χώρα περιέγραψαν τις σκηνές φρίκης που βίωσαν.

«Το πρώτο τζαμί ήταν 500 μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο μας, γι’ αυτό και δεν μας άφησαν να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. Βλέπαμε τους μαγαζάτορες να τρέχουν, να κλείνουν τα μαγαζιά τους και να φεύγουν. Μας έλεγαν να φύγουμε γρήγορα», δήλωσε η κ. Σκούρτη μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

«Περιπολικά και αστυνομία γυρνούσαν γύρω γύρω, γιατί νόμιζαν ότι υπάρχει κι άλλος δράστης, ότι μπορούσε να χτυπήσει ακόμα. Από το ξενοδοχείο δεν θα μας άφησαν να βγούμε έξω και από την τηλεόραση μάθαμε τι ακριβώς συνέβη» δήλωσε μία άλλη κυρία που επέστρεψε από τη Νέα Ζηλανδία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο