Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέντευξη Τύπου στις 20 Μαρτίου για το

Συνέντευξη Τύπου στις 20 Μαρτίου για το «Piraeus Night Run/Walk 2019»

Το "Piraeus Night Run/Walk 2019" θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 13 Απριλίου.

O Δήμος Πειραιά και ο ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας) σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου του “Piraeus Night Run/Walk” την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στις 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32).

Το “Piraeus Night Run/Walk”, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, πραγματοποιείται από την ΑμΚΕ “AWARE” & το Εndomarch Greece στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος Endomarch Worldwide που δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις/χώρες. Στόχος του κινήματος αυτού είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τη γυναικεία υγεία, τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις και την άγνωστη πάθηση της ενδομητρίωσης.

Ο Πειραιάς για 3η συνεχόμενη χρονιά μας περιμένει να τρέξουμε, να περπατήσουμε, να στηρίξουμε τη γυναικεία υγεία και να διαδώσουμε την πάθηση της ενδομητρίωσης.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο από το περσινό “Piraeus Night Run/Walk”:

Τι είναι η ενδομητρίωση;

Η ασθένεια αυτή παρουσιάζεται όταν το ενδομήτριο, δηλαδή ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας, αποκολλάται κάθε μήνα μαζί με το αίμα της έμμηνου ρύσης αναπτύσσεται έξω από αυτήν. Στη συνέχεια, το ενδομήτριο προσκολλάται σε άλλα όργανα, όπως οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες, ενώ κάποιες φορές επεκτείνεται και στο έντερο και την ουροδόχο κύστη. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μέρη του σώματος.

Στα σημεία όπου εγκλωβίζεται το ενδομήτριο δημιουργούνται κύστεις που προκαλούν φλεγμονή και έντονο πόνο, που είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της ασθένειας.

Δημοσιεύτηκε από Endomarch Greece στιςΤρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Υπολογίζεται ότι το 10-15% των γυναικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία ταλαιπωρούνται από ενδομητρίωση, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι εκδηλώνεται συχνότερα στις ηλικίες μεταξύ 25-40 ετών. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η ενδομητρίωση είναι η υπογονιμότητα.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης της ενδομητρίωσης. Η λανθασμένη ενημέρωση, η λανθασμένη διάγνωση, το ταμπού προς τις γυναικολογικές παθήσεις…κ.α. είναι οι λόγοι που όλο και περισσότερες γυναίκες-πάσχουσες «σπάνε» την σιωπή τους και επικοινωνούν το πρόβλημα.

Η εκδήλωση της Τετάρτης 20 Μαρτίου είναι μία καλή ευκαιρία το ευρύ κοινό να ενημερωθεί, να διαδώσει και να στηρίξει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024