Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδειξη ισχύος κακοποιών στο Αριστοτέλειο με εμπρησμό και καταστροφές

Επίδειξη ισχύος κακοποιών στο Αριστοτέλειο με εμπρησμό και καταστροφές

Σε εμπρησμό φαίνεται πως αποδίδονται δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε ισάριθμες πρέσες απορριμμάτων που βρίσκονται σε χώρους εντός του πανεπιστημιακού campus της Θεσσαλονίκης

Σε εμπρησμό φαίνεται πως αποδίδονται δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε ισάριθμες πρέσες απορριμμάτων που βρίσκονται σε χώρους εντός του πανεπιστημιακού campus της Θεσσαλονίκης.

Γύρω στις 5.25 τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε φωτιά στην πρώτη πρέσα και δέκα λεπτά αργότερα άλλη μία σε δεύτερη πρέσα. Στα δύο σημεία έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για την επιχείρηση κατάσβεσης. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, πάλι σε πρέσα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Στο μεταξύ, άγνωστοι ξήλωσαν σιδερένια πόρτα από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και την πέταξαν σε παρακείμενο φωταγωγό. Το περιστατικό φαίνεται πως σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο ισόγειο του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών, ενώ μόλις έγινε αντιληπτή η καταστροφή ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες.

Κοσμήτορας: Επίδειξη ισχύος από παραβατικές ομάδες

Όπως δήλωσε ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης στη voria.gr, η συγκεκριμένη πόρτα είχε ηλεκτροκολληθεί το Σάββατο καθώς το προηγούμενο διάστημα παραβατικές ομάδες έκοβαν επανειλημμένα τα λουκέτα της πόρτας, θέλοντας να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο ΑΠΘ.

Σε μια επίδειξη ισχύος, τα μέλη των ομάδων αυτών ξήλωσαν τελείως την πόρτα.

«Και εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι», σημείωσε ο κ. Κατσιφαράκης διευκρινίζοντας πως τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει. «Όταν κόβουν τα λουκέτα ή ξηλώνουν τις πόρτες, εκθέτουν μεταξύ άλλων τη σχολή και στον κίνδυνο ληστειών», ανέφερε. Τα μέλη των εν λόγω παραβατικών ομάδων, σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλούν συχνά ζημιές στο πανεπιστήμιο και ή κάνουν χρήση ή διευκολύνουν τη χρήση ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ. Ο Κοσμήτορας δηλώνει ότι έχει δει με τα μάτια του ακόμα και παρέες ανηλίκων να κάνουν χρήση ναρκωτικών. «Δεν πρέπει να χάσουμε αυτά τα παιδιά», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο συνολικό έργο του Πολυτεχνείου εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι εκδηλώσεις, όπως διεθνή σεμινάρια που φέρνουν φοιτητές από διάφορες χώρες του εξωτερικού στο Πολυτεχνείο, χάνονται στην κακή δημοσιότητα που λαμβάνει η σχολή εξαιτίας τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024