Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αθλιότητες Ερντογάν: Σμύρνη εσύ που έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα

Αθλιότητες Ερντογάν: Σμύρνη εσύ που έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα

Εθνικιστικοί τόνοι κυριάρχησαν στην προεκλογική ομιλία του Τούρκου προέδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη. Προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από το «μανιφέστο» του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας.

Σε υψηλούς εθνικιστικούς τόνους πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη προεκλογική ομιλία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

«Σμύρνη! Που οι στρατοί του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ  σε απελευθέρωσε ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις  τους γκιαούρηδες στη θάλασσα», αναφέρει στην ομιλία του ο Ερντογάν, ενώ σε άλλο σημείο λέει:

«Σμύρνη, που ανακούφισες τον πόνο της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων και άλλων βαλκανικών πόλεων».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προβλήθηκαν,  σε video wall, αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη της Νέας Ζηλανδίας και εικόνες από το οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Ταράντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών στα τεμένη.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστους μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιος νομίζεις ότι είσαι;».

Αδιαφορώντας για την ιστορία και τουλάχιστον για τα χιλιάδες θύματα εκείνης της περιόδου της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Ερντογάν χαϊδεύει τα αυτιά των ακραίων στη χώρα του σε μια περίοδο όπου οι δημοτικές εκλογές δίνουν την ευκαιρία για τέτοιες ακρότητες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024