Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιθιοπία: Εκατοντάδες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Αιθιοπία: Εκατοντάδες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Πέραν από τους συγγενείς των 17 θυμάτων από την Αιθιοπία, πλήθος κόσμους βρέθηκε έξω από τον ναό της Αντίς Αμπέμπα.

Εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στους επιβάτες του μοιραίου Μπόινγκ 737 MAX 8, στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Αντίς Αμπέμπα, μια εβδομάδα μετά την τραγωδία με 157 νεκρούς.

Δεκαεπτά φέρετρα καλυμμένα με την αιθιοπική σημαία, μία για κάθε ένα από τα θύματα απ’ την Αιθιοπία -οκτώ μέλη πληρώματος και εννέα επιβάτες- μεταφέρθηκαν με μαύρα αυτοκίνητα, μέσα από τους δρόμους της Αντίς Αμπέμπα, μέχρι τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας.

Το περιεχόμενό τους δεν αποκαλύφθηκε, υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το αεροσκάφος κονιορτοποιήθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος, καθιστώντας δύσκολη την εργασία ταυτοποίησης των θυμάτων. Οι αναλύσεις DNA μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.

Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στον είδε συγγενείς των θυμάτων να παραλαμβάνουν πλαστικά μπουκάλια γεμάτα χώμα από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

«Αυτό που μας λυπεί είναι πως δεν έχουμε βρει λείψανα», δήλωσε ο Τεσόμε Λεγκέσε, θείος της αεροσυνοδού Αγιάντου Γκίρμα, που πέθανε σε ηλικία 24 ετών.

«Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω, είναι ότι άφησε πίσω της ένα παιδί οκτώ μηνών και δεν επέστρεψε», είπε η Μεσέλεχ Πέτρος για την αδελφή της, την Άμα Τεσφαμαριάμ, που ήταν αεροσυνοδός. Σύμφωνα με τη Μεσέλεχ, η αδελφή της κανονικά δεν επρόκειτο να ταξιδέψει στις 10 Μαρτίου με την πτήση ET 302, καθώς αντικαθιστούσε έναν συνάδελφο.

Πέραν από τους συγγενείς των θυμάτων, πλήθος κόσμους βρέθηκε έξω από τον ναό. «Είμαστε όλοι παιδιά του Αδάμ και της Εύας», δήλωσε ο Σεγιούμ Κιντάνου, συνταξιούχος αστυνομικός που ξαναφόρεσε τη στολή του για την περίσταση. «Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, όλος ο κόσμος πενθεί», είπε.

Χθες Σάββατο, η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας Νταγκμάβιτ Μόγκες δήλωσε πως «η έρευνα απαιτεί σχολαστική ανάλυση και σημαντικό χρόνο προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα».

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, που είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι αιτίες της συντριβής, στάλθηκαν στη Γαλλία για να αποκρυπτογραφηθούν από το γαλλικό Γραφείο ερευνών και αναλύσεων.

Έγγραφο που δόθηκε χθες στις οικογένειες των θυμάτων από την Ethiopian Airlines, αντίγραφο του οποίου έχει στην κατοχή του και το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρει πως τα προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος θα παραδοθούν στους συγγενείς σε «περίπου δύο μήνες» και τα πιστοποιητικά θανάτου σε δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024