Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικό υποβρύχιο έδεσε στο Δυρράχιο της Αλβανίας

Τουρκικό υποβρύχιο έδεσε στο Δυρράχιο της Αλβανίας

Το τουρκικό υποβρύχιο TCG GÜR S-357 βρίσκεται στο λιμάνι του Δυρραχίου της Αλβανίας, όπου προβλέπεται να παραμείνει μερικές ημέρες.

Το πλήρωμα του τουρκικού υποβρυχίου υποδέχθηκαν εκπρόσωποι τουρκικών θεσμών στην Αλβανία καθώς και εκπρόσωποι αλβανικών ιδρυμάτων, όπως σημειώνεται στον αλβανικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, ήταν παρόντες ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Αλβανία, συνταγματάρχης Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου των Ναυτικών Δυνάμεων της Αλβανίας, αλβανοί και τούρκοι στρατιωτικοί και άλλοι.

Το TCG GÜR S-357 θα παραμείνει στο λιμάνι του Δυρραχίου μέχρι τις 18 Μαρτίου, ενώ θα το επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των τουρκικών θεσμικών οργάνων στην Αλβανία και αξιωματούχοι της χώρας.

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας

Το τουρκικό υποβρύχιο επισκέφθηκε το Δυρράχιο στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, καθώς η επίσκεψη στοχεύει στην εμβάθυνση της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών.

Το υποβρύχιο έχει μήκος 62 μέτρων, πλάτος 6,2 μέτρων και ζυγίζει 1400 τόνους, ενώ το προσωπικό του αποτελείται από 45 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια, την Αλβανία έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τουρκικά υποβρύχια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκία και Αλβανίας, ενώ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους το λιμάνι του Δυρραχίου επισκέφθηκε η τουρκική φρεγάτα TCG Orucreis (F-245), όπως σημειώνει η αλβανική Gazeta Tema.

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024