«Η Κρήτη μπροστάρης στην Ευρωπαϊκή Ανανέωση» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση, στο Ηράκλειο, δυο υποψηφίων ευρωβουλευτών: του γιατρού Κωνσταντίνου Καλαφατάκη και της δικηγόρου Μαρίας Δαμανάκη.  «Δίνουν το στίγμα του Ποταμιού της νέας εποχής», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μετακινήσεις βουλευτών σε άλλα κόμματα, στη διάρκεια της τετραετία λέγοντας: «Το να αλλάζεις απόψεις δεν είναι απαγορευτικό, όμως να πάρουν το τίμημα, εγκαταλείποντας την έδρα τους. Να κρατάω την έδρα μου και να επιζητώ το χειροκρότημα άλλου χώρου, είναι μια πληγή για την Δημοκρατία» είπε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο «βάλλεται ο θεσμός της εκπροσώπησης» και εξήγησε: «Στο Ηράκλειο για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν εκείνος που εξελέγη υποστηρίζοντας τις αξίες του Ποταμιού, να μην ψηφίζει για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δεν έχει δικαίωμα να πετάει στα σκουπίδια την εντολή εκπροσώπησης».

Όσον αφορά το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι, αν και επέμεινε, όπως είπε, σε τρία θέματα «δυστυχώς τα χάσαμε για τα επόμενα 10 χρόνια». Όπως είπε αυτά αφορούσαν:

-τα μη κρατικά πανεπιστήμια

-την ασυλία των βουλευτών  για την οποία πρότεινε να μην είναι έργο των κομμάτων, αλλά δικαστικού συμβουλίου

-την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, για την οποία είχε προτείνει να προβλέπεται η δημιουργία σώματος 355 εκλεκτόρων όταν δεν θα μπορεί να εκλεγεί από τη Βουλή. «Σε αυτό το Σώμα πρότεινα να είναι οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές και οι 21 δήμαρχοι μεγάλων δήμων της χώρας, δυστυχώς όμως η πρόταση δεν ακούστηκε καν», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοίνωσε χθες τα ονόματα 15 υποψηφίων από την Ελλάδα και 15 από πόλεις της Ευρώπης, για το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.

«Η Ευρωπαϊκή αναγέννηση, να αλλάξει η Ευρώπη, με 13 σημαντικά θέματα που έχουμε θέσει ως βάση και εκτείνονται από την ασφάλεια και την ενιαία φύλαξη συνόρων ,μέχρι τα αγροτικά προϊόντα», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Το παρών στην παρουσίαση των δυο υποψηφίων έδωσε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο