Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγκό στο Εθνικό:  Το ακραίο πρόσωπο της εξουσίας

Ουγκό στο Εθνικό: Το ακραίο πρόσωπο της εξουσίας

Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής μεταφέρει στο θέατρο, με πρωταγωνιστές τον Αιμιλιανό Σταματάκη και την Εβελίνα Παπούλια, τον «Ανθρωπο που γελά» του γάλλου συγγραφέα, ένα μυθιστόρημα για το ακραίο πρόσωπο της εξουσίας.

Δύο χρόνια μετά τους «Δαιμονισμένους» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι, ο Θοδωρής Αμπαζής, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μεταφέρει στη σκηνή του Κοτοπούλη-Ρεξ ένα ακόμη κλασικό λογοτεχνικό έργο.

«Ο άνθρωπος που γελά» του Βίκτωρος Ουγκό, ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στο Λονδίνο στις αρχές του 18ου αιώνα, έχει εμπνεύσει άλλωστε πολλούς καλλιτέχνες, αφού έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο το 1928 από τον γερμανό εξπρεσιονιστή Πολ Λένι, αλλά και το 2012 από τον Γάλλο Ζαν-Πιερ Αμερίς (με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και την Εμανουέλ Σενιέ στους βασικούς ρόλους), ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βρετανικό μιούζικαλ «The Grinning Man» («Ο Χαμογελαστός Ανθρωπος») που έκανε πρεμιέρα στο Μπρίστολ το 2016 για να μεταφερθεί με επιτυχία στο Γουέστ Εντ μία χρονιά αργότερα.

Ο Γιώργος Νάστος στο άρθρο του στο ΒΗΜΑgazino βουτά στα άδυτα της παράστασης, αποκαλύπτει γιατί ο Θοδωρής Αμπαζής επέλεξε το εν λόγω έργο και παρουσιάζει τους ταλαντούχους ερμηνευτές που συμπληρώνουν τον πολλά υποσχόμενο θίασο.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024