Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τις επιθέσεις στα δύο τζαμιά που στοίχισαν τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τις επιθέσεις στα δύο τζαμιά που στοίχισαν τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για την πράξη τυφλής βίας

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς την γενική κυβερνήτη της χώρας και το λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Μητσοτάκης: Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες

Την οδύνη του για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στο twitter υπογράμμισε: «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία. Βρίσκομαι σήμερα στη Θράκη, μια περιοχή που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική. Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.


KKE: Να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες

Εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη στον λαό της Νέας Ζηλανδίας για το αποτρόπαιο έγκλημα στα μουσουλμανικά τεμένη στη χώρα. Αυτά τα εγκλήματα δείχνουν που μπορεί να φτάσει η ρατσιστική – φασιστική ιδεολογία και μίσος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Αυτά πρέπει να αντιπαλέψουν οι λαοί στη ρίζα τους, για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες» αναφέρει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν

Τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη στους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας.

«Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν. Η ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία », επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

Θεοδωράκης: Οι σκέψεις με όλους εκείνους που υποφέρουν

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στο Τwitter εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της τρομακτικής επίθεσης κατά των τζαμιών στη #Christchurch στη Νέα Ζηλανδία. Αγαπητή @jacindaardern, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024