Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανδρέου : Χαρισματικός ο Τσίπρας - Τα ξαναλέμε μετά τις εκλογές

Παπανδρέου : Χαρισματικός ο Τσίπρας – Τα ξαναλέμε μετά τις εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε χαρισματική προσωπικότητα τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του και άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν θετικός για συνεργασία, εάν το 2015 απευθυνόταν στην Κεντροαριστερά και όχι στους ΑΝ.ΕΛ.

Με πολύ καλά λόγια μιλούσε από τηλεοράσεως για τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου, τη στιγμή που συμμετείχε στην εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ομιλητές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε χαρισματική προσωπικότητα τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του και μπορεί να συνεννοείται για εθνικά θέματα, όπως έκανε και με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Διάλογος των δύο χώρων στο μέλλον»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία μεταδιδόταν τη στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με τον Εβο Μοράλες, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ξέπλυμα» της διακυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και για τη συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ («μια καραμανλική συνιστώσα» όπως τη χαρακτήρισε) καθώς και με πρώην υπουργούς όπως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, το 2015, δεν απευθύνθηκαν στην Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά στους ΑΝΕΛ για κυβερνητική συνεργασία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θετικός σε αυτήν.

Είπε ότι δεν αρκεί η παραδοχή των λαθών από την πλευρά Τσίπρα, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διάλογο των δύο χώρων στο μέλλον.

«Μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε» τόνισε και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά. Είχα και την εμπειρία και δεν ήταν καλή. Παρότι υπάρχουν και χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Εσπασε το «εμπάργκο» του ΚΙΝΑΛ

Ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να κάνει προβλέψεις για τον εκλογικό πήχη για το ΚΙΝΑΛ και ερωτηθείς για το εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών, απάντησε:

«Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας στηρίζουμε την Φώφη, έχει εκλεγεί. Αυτό που θέλουμε είναι να διαμορφώσουμε μια καθαρή πλατφόρμα που θα γίνει ξανά ηγεμονική στον χώρο της Κεντροαριστεράς για το πού θέλει να πάει η χώρα».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος συμμετείχε στην κυβερνητική εκδήλωση για τον Εβο Μοράλες, σπάζοντας το «εμπάργκο» του Κινήματος Αλλαγής για αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Κάθισε, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο και αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και με τον πρόεδρο της Βολιβίας.

φωτό ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024