Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεφυλλίζοντας τη μουσική ιστορία των Wham!

Ξεφυλλίζοντας τη μουσική ιστορία των Wham!

Οι Wham! εξελίσσονται τελικά σε ένα από τα συγκροτήματα που άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην ιστορία της ποπ μουσικής, δημιουργώντας τραγούδια που συνόδευσαν μερικές από τις πιο γλυκιές και διασκεδαστικές στιγμές μας.

Ήταν τη δεκαετία του ’80 όταν Άντριου Ρίτζλεϊ και Τζορτζ Μάικλ σχηματίζουν μαζί τους Wham!. Οι Wham! εξελίσσονται τελικά σε ένα από τα συγκροτήματα που άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην ιστορία της ποπ μουσικής, δημιουργώντας τραγούδια που συνόδευσαν και – συνοδεύουν- μερικές από τις πιο γλυκιές και διασκεδαστικές στιγμές μας.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Τζόρτζ Μάικλ, το έτερον ήμισυ των Wham! Ο Άντριου Ρίτζλεϊ ανακοινώνει πως θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, διηγούμενος μια ιστορία αγάπης, φιλίας και μουσικής.

Το βιβλίο με τίτλο «Wham! George & Me» θα εστιάσει στην παιδική φιλία των Άντριου Ρίτζλεϊ και Τζορτζ Μάικλ, οι οποίοι από φίλοι στο Γυμνάσιο στο Μπούσεϊ του Χερτφορτσάιρ της Αγγλίας γνώρισαν τεράστια επιτυχία ως ένα από πιο διάσημα βρετανικά συγκροτήματα της ποπ. Η αυτοβιογραφία του Άντριου Ρίτζλεϊ θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2019 από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Η Λουίζ Μπράουν, διευθύντρια του εκδοτικού οίκου εξέφρασε ενθουσιασμό για την απόκτηση των δικαιωμάτων της αυτοβιογραφίας του μέλους των Wham!.

«Ο Άντριου είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να διηγηθεί αυτή την ιστορία» αναφέρει σε δελτίο τύπου. «Είναι τα απομνημονεύματα αγάπης, φιλίας και μουσικής. Όταν άκουσα γι’ αυτό για πρώτη φορά, απλά ήθελα να δημοσιεύσω το βιβλίο και να παρουσιάσω την ιστορία σε όλα αυτά τα εκατομμύρια θαυμαστών. Είναι χαρά και προνόμιο να συνεργαζόμαστε με τον Άντριου και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για την έκδοση του βιβλίου» σημειώνει η Λουίζ Μπράουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

«Έκαναν θρυλικά άλμπουμ, αντιμετωπίστηκαν σαν θεοί, αλλά έμειναν αληθινοί στη φιλία τους και κυρίως στους εαυτούς τους. Τα απομνημονεύματα του Άντριου καλύπτουν με λεπτομέρεια εκείνα τα χρόνια έως την τελευταία τους συναυλία: τις δυσκολίες, τα γέλια, τις σχέσεις, τα καλά και τα άσχημα», τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

H μουσική πορεία των Wham!

Οι Wham! Δημιουργήθηκαν το 1981 από τους Ρίτζλεϊ και Μάικλ. Τα πρώτα τους τραγούδια «Young Guns (Go for It)», «Bad Boys» και «Club Tropicana» έγιναν όλα επιτυχίες στη Βρετανία, αλλά όχι και στις ΗΠΑ.

Αυτό άλλαξε το 1984 όταν κυκλοφόρησε το «Wake Me Up Before You Go-Go» και ακολούθησαν τα «Careless Whisper» και «Last Christmas».

Το ντουέτο έκανε τρία πλατινένια άλμπουμ και έδωσε αποχαιρετιστήρια συναυλία στις 28 Ιουνίου του 1986 στο Γουέμπλεϊ προτού τα μέλη του ακολουθήσουν ξεχωριστές πορείες. «Ήταν ένα πάρτι που φαινόταν ότι δεν θα τελειώνει ποτέ, και έκαναν, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες δακρυσμένους θαυμαστές τους στο στάδιο Γουέμπλεϊ το 1986», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024