Μαρίνα Αλίμου : Στην επόμενη φάση εισέρχονται και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές
Τις οικονομικές προσφορές και τις αποτιμήσεις για τη μαρίνα Αλίμου αποσφράγισε το ΤΑΙΠΕΔ και σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη φάση εισέρχονται και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές και θα τους ζητηθεί βελτιωμένη προσφορά μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction).
Τις οικονομικές προσφορές και τις αποτιμήσεις για τη μαρίνα Αλίμου αποσφράγισε το ΤΑΙΠΕΔ και σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη φάση εισέρχονται και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές και θα τους ζητηθεί βελτιωμένη προσφορά μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction).
Η είσοδος στην επόμενη φάση και των τριών υποψηφίων κατέστη εφικτή λόγω του κριτηρίου που έθεσε το Ταμείο -προκειμένου να αυξήσει τον ανταγωνισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας- να υπάρχει διαφορά έως 15% στην οικονομική προσφορά του τρίτου από τον δεύτερο, ώστε να έχει δικαίωμα και αυτός να μετέχει στη διαδικασία του eAuction.
Σημειώνεται ότι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές είχαν καταθέσει τα εξής επενδυτικά σχήματα:
*ΑΒΙΑΡΕΠΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ
*ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
*LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ
Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ θα χρειαστούν ένα περίπου 10ήμερο για να αξιολογήσουν τις λεπτομέρειες των οικονομικών προσφορών, όπως π.χ. τα χρηματοοικονομικά μοντέλα, τα business plan, καθώς και τεχνικά θέματα όπως π.χ. τον τρόπο χρηματοδότησης από τράπεζες κ.λπ.
Στις 26 Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ώστε, πρώτον να ορίσει τους προκριθέντες επενδυτές και, δεύτερον να οριστικοποιήσει τα χαρακτηριστικά του eAuction:
(i) την ημερομηνία διεξαγωγής και την ώρα έναρξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού,
(ii) την τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου αποδεκτού προσφερόμενου τιμήματος, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης
(iii) το βήμα του διαγωνισμού (αύξηση προσφοράς), δηλαδή ένα σταθερό ποσό που ορίζεται ως η ελάχιστη αύξηση της κάθε βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς επί της τιμής εκκίνησης, ή της ανώτατης ήδη υφιστάμενης βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς, και
(iv) τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) για να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που θα προκριθούν.
Μέσω της νέας αυτής στρατηγικής, αναφέρουν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο ενισχύει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής του διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Δημόσιο.
Η εφαρμογή του e-Auction, είναι μια διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα, προσθέτουν οι ίδιοι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε διαγραφή Πολάκη και στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, ευπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442