Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο… σπίτι του φαίνεται πως πέρασε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγγελος Τόλκας, ο οποίος μετακινήθηκε υπηρεσιακά στη Βέροια λαμβάνοντας παράλληλα ημερήσια αποζημίωση, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και είναι προσβάσιμα σε όλους, με απόφαση της 8ης Μαρτίου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 466 ευρώ για «την ανάγκη κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Αγγελου Τόλκα, αεροπορικώς, στις 08/03/2019 στη Θεσσαλονίκη και από κει οδικώς στη Βέροια με σκοπό να επισκεφθεί τις δομές της Βορείου Ελλάδας. Η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί στις 12/03/2019».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τόλκας το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερώθηκε σχετικά με το πρόγραμμα και τον αριθμό των προσφύγων μαθητών, που φοιτούν στα σχολεία της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας, ενώ οι υπεύθυνοι του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα, τον πληροφόρησαν για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τόλκας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέπτεται υπηρεσιακά την ιδιαίτερη πατρίδα του και εκλογική περιφέρειά του Σαββατοκύριακο.

Με απόφαση του κ. Βίτσα της 1ης Μαρτίου 2019, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 403 ευρώ για «την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Αγγελου Τόλκα, οδικώς την 01/03/2019 στη Βέροια, με σκοπό να επισκεφθεί τις δομές της Βορείου Ελλάδας. Η επιστροφή του στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη στις 04/03/2019».