Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές κατά των αλλαγών Γαβρόγλου

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές κατά των αλλαγών Γαβρόγλου

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές αυτή την ώρα με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της Εκπαίδευσης

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές αυτή την ώρα με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Ομοσπονδίες και Σωματεία Εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα που συμμετέχουν στην κινητοποίηση τάσσονται κατά του νόμου του υπουργείου Παιδείας περί διορισμών και προσλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν κατάργηση του προσοντολόγιου, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση με τον άμεσο διορισμό τους αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς και αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές αντιδρούν στο νέο εξεταστικό σύστημα που προωθεί το υπουργείο, βασικά σημεία του οποίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το σχέδιο για το νέο εξεταστικό.

«Εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε» σημειώνουν, υπογραμμίζοντας ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024