Επεισόδια σημειώθηκαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν πορεία, εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα καθώς οι άνδρες της εταιρίας ασφάλειας που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου δεν κατάφεραν να τους συγκρατήσουν.

 

Για τραμπουκισμούς στελεχών του ΠΑΜΕ κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο κατήφορος των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών από στελέχη του ΠΑΜΕ δε σταμάτησε με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ… Συνεχίστηκε πριν καν την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με τον προπηλακισμό και την άσκηση βίας σε απλούς εργαζόμενους της Συνομοσπονδίας που ήταν επιφορτισμένοι με τη διανομή των καρτών συμμετοχής στους συνέδρους της ΓΣΕΕ.

»Καταγγέλλουμε και την απρόκλητη βία εναντίον εργαζομένων (των κατά τα άλλα “εργολάβων” της εργατικής τάξης) από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΜΕ, αλλά και την αρπαγή των καρτών συμμετοχής των συνέδρων άλλων παρατάξεων. Ας μη ματαιοπονούν. Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με σεβασμό του νόμου και του καταστατικού. Οι απαράδεκτες όμως ενέργειές τους θα καταγραφούν στη μνήμη ως ενέργειες αντιδημοκρατικές, ως πράξεις ντροπής για δημοκρατικές διαδικασίες.»