Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρωταπριλιά οι θεσμοί στην Αθήνα - Τα «αγκάθια» παραμένουν

Πρωταπριλιά οι θεσμοί στην Αθήνα – Τα «αγκάθια» παραμένουν

Πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μολύβι και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία έχει «κολλήσει» στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποφασίστηκε η κάθοδος των θεσμών στην Αθήνα.

Σε περίπου 15 ημέρες ξεκινάει η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μολύβι και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία έχει «κολλήσει» στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποφασίστηκε η κάθοδος των θεσμών στην Αθήνα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η έλευση τους έρχεται μετά και τις δύο αρνητικές εκθέσεις από την Κομισιόν και το ΔΝΤ και την άρνηση του Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Έτσι, αποφασίστηκε η νέα κάθοδος των επικεφαλής των δανειστών να πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου για την επίσημη εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου που θα συνεδριάσει στο Βουκουρέστι.

Νωρίτερα κάποιοι από τους θεσμούς θα βρεθούν στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδριο της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ, που αφορά στην ένταξη της Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Το βασικό «αγκάθι» συνεχίζει να παραμένει το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για την οποία δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, κάτι που ενδεχομένως να έχει κλείσει μέχρι την έλευση των θεσμών.

Εκτός από τα «κόκκινα» δάνεια στο προσκήνιο παραμένουν οι αποκρατικοποιήσεις των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς και της Εγνατίας οδού, οι προσλήψεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς και η πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου παραμένουν στο προσκήνιο.

Σε αυτά αναμένεται να προστεθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της χώρας για το πρώτο εξάμηνο του 2019 συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης αποκρατικοποιήσεων όπως αυτές των ΕΛΠΕ και του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024