Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Βγήκαν στο σφυρί 21.000 ακίνητα σε έναν χρόνο

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Βγήκαν στο σφυρί 21.000 ακίνητα σε έναν χρόνο

Φέτος το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για πάνω από 30.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών

Κύμα πλειστηριασμών χτυπάει τους οφειλέτες σε τράπεζες, Εφορία, δήμους και ΕΦΚΑ, το οποίο τους επόμενους μήνες αναμένεται να μετατραπεί σε τσουνάμι αγγίζοντας και την πρώτη κατοικία.

Τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν δηλαδή οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν να διενεργούνται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέχρι και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί  21.103 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων. Φέτος το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για πάνω από 30.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών, με τον κλοιό να σφίγγει επικίνδυνα για όσους δεν θα μπορέσουν να βρεθούν κάτω από την ομπρέλα του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας. Οσο περνάει ο καιρός ολοένα και περισσότερες πρώτες κατοικίες θα βγαίνουν στο σφυρί, ενώ ταυτόχρονα οι τράπεζες θα επιταχύνουν τις διαδικασίες των εξώσεων για τα ακίνητα που αλλάζουν χέρια μετά τον πλειστηριασμό.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 573 εκποιήσεις, εκ των οποίων 553 αφορούν ακίνητα και από αυτά 140 είναι κατοικίες. Η  ηλεκτρονική πλατφόρμα εμπλουτίζεται καθημερινά. Ηδη, έχουν δρομολογηθεί 4.180 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς. Οι 4.016 εκποιήσεις αφορούν ακίνητα, εκ των οποίων 1.392 είναι κατοικίες, 334 καταστήματα, 275 αγροτεμάχια και 44 ξενοδοχειακές μονάδες.

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών βρίσκονται και οι φορολογούμενοι που χρωστούν στην Εφορία, η οποία βγάζει στο σφυρί κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια. Στον χορό των πλειστηριασμών μπαίνει και ο ΕΦΚΑ για να εισπράξει τα χρέη που έχουν αφήσει οι οφειλέτες των Ταμείων εφαρμόζοντας μια αυτοματοποιημένη διαδικασία διαχείρισης πλειστηριασμών τρίτων και αναγγελίας των απαιτήσεών του στους συμβολαιογράφους που διενεργούν τους πλειστηριασμούς.

-Τι δείχνουν τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας;

-Που κατέληξαν ακίνητα που εκποιήθηκαν;

-Ποιες αλλαγές προβλέπονται στην πλατφόρμα e-auction;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Βγήκαν στο σφυρί 21.000 ακίνητα σε έναν χρόνο

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024