Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ οφείλει να «τρέξει» στα μεταγραφικά

Η ΑΕΚ οφείλει να «τρέξει» στα μεταγραφικά

Έχοντας φτάσει πλέον στα μέσα Μαρτίου, νομίζω πως τα συμπεράσματα γύρω από το ρόστερ της ΑΕΚ και τις δυνατότητες κάθε παίκτη είναι πλέον ξεκάθαρα.

Έχοντας φτάσει πλέον στα μέσα Μαρτίου, νομίζω πως τα συμπεράσματα γύρω από το ρόστερ της ΑΕΚ και τις δυνατότητες κάθε παίκτη είναι πλέον ξεκάθαρα. Δεν μπορώ να βρω λογική στα όσα λέγονται περί… δεύτερων ευκαιριών σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως για παράδειγμα ο Μπογέ, ο Άλεφ, ο Γιαννιώτας. Για τους οποίους φυσικά το πρόβλημα δεν έγκειται στο ότι… κακομεταχειρίστηκαν από τον Ουζουνίδη ή τον Χιμένεθ. Απλά δεν κάνουν για αυτό που ζητάει η ΑΕΚ στα δικά μου μάτια, οπότε σωστά και η Ένωση φαίνεται πως πηγαίνει παρακάτω.

Εκεί δείχνει πως είναι το πράγμα για την ΑΕΚ, έπειτα και από τα δύο τελευταία ραντεβού που είχαν ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Με τον δεύτερο και πλέον σημαντικό να γίνεται μάλιστα εκτός Σπάτων και να αφορά αποκλειστικά στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Ένας σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, με τις συμφωνίες με Ντέλετιτς και Αθανασιάδη. Που ακολούθησαν εκείνης με τον Σαμπανάτζοβιτς.

Είναι σαφές πως ειδικά για την περίπτωση του Χιμένεθ τα πάντα δείχνουν ρευστά ενόψει της νέας σεζόν. Κάτι που δεν μπορεί ωστόσο να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα, για να μπει ο Ισπανός στο κάδρο της επόμενης μέρας. Ο Χιμένεθ δεν είναι βέβαιο πως θα παραμείνει στην ΑΕΚ μετά το καλοκαίρι. Από την άλλη βεβαίως, η Ένωση δεν μπορεί να περιμένει τον Ιούνιο για να προχωρήσει με τις μεταγραφικές τις εκκρεμότητες. Που είναι μπόλικες.

Να θυμίσω πάνω σε αυτό πως πέρυσι, με τον Χιμένεθ να βρίσκεται ήδη στη Λας Πάλμας, η ΑΕΚ δούλεψε υποθέσεις που υπήρχαν στη λίστα της από την άνοιξη. Με κάποιες εξ αυτών να αποτελούν μάλιστα και επιλογές του Ισπανού τεχνικού. Άρα δείχνει λογικό στην παρούσα φάση, η Ένωση να βάζει στις ράγες του τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, τουλάχιστον όσον αφορά κάποιες βασικές της ανάγκες.

Η απόκτηση ενός στόπερ με χαρακτηριστικά Βράνιες, ενός αμυντικού χαφ με… μπόι, δύο εξτρέμ αλλά και ενός γκολτζή, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με τις επιπλέον κινήσεις να καθορίζονται από τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην πορεία. Αφού φαίνεται πως υπάρχει παράθυρο ακόμα και για δύο επιπλέον μεταγραφές.

Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ καλά κάνει και βάζει από τώρα κάποια πράγματα στο τραπέζι, αφού ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός της. Και το περυσινό πάθημα, πρέπει να γίνει μάθημα για τους Κιτρινόμαυρους. Μιας και φέτος δεν υπάρχει ξανά το περιθώριο να «τρέχει» η ομάδα για να κλείσει «τρύπες» μετά τα μέσα Αυγούστου. Η ΑΕΚ οφείλει να δρομολογήσει μέσα στον επόμενο μήνα τουλάχιστον δύο κινήσεις ακόμα και έτσι, να… ελαφρύνει λίγη από τη δουλειά που την περιμένει ενόψει καλοκαιριού. Όπου οι εκκρεμότητες που έχει είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, έναν χρόνο πριν.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024