
Υπουργός Brexit: Προτιμότερο το «διαζύγιο» χωρίς συμφωνία από την παραμονή στην ΕΕ
Mια πιθανή αποτυχία εξόδου της χώρας από την ΕΕ συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Βρετανία σε σχέση με ένα Brexit χωρίς συμφωνία
O βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, δήλωσε σήμερα ότι μια πιθανή αποτυχία εξόδου της χώρας από την ΕΕ συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Βρετανία σε σχέση με ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Οι Bρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν αργότερα σήμερα για το αν η χώρα θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία με το μπλοκ, έχοντας απορρίψει τη συμφωνία για έξοδο που κατέθεσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χθες Τρίτη.
«Αν πρέπει να πιεστώ να διαλέξω ανάμεσα σε έξοδο χωρίς συμφωνία και σε αποτυχία εξόδου…νομίζω ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία θα είναι πολύ καταστροφική για την οικονομία και θεωρώ ότι θα θέσει και σοβαρά ερωτήματα για την Eνωση» δήλωσε ο Μπάρκλεϊ στο ραδιόφωνο του BBC.
«Αλλά εκτιμώ ότι μια αποτυχία εξόδου θα ήταν καταστροφική για την δημοκρατία μας. Ανάμεσα σε αυτές τις πολύ δυσάρεστες επιλογές, κρίνω ότι η αποτυχία εξόδου συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο» πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρέμβαση Σαμαρά για τα χτυπήματα στη Θεσσαλονίκη: «Αποτρόπαιο να κινδυνεύουν αθώοι στο όνομα της πολιτικής»
- Mαρκογιαννάκη: Έχουν αποτύχει καλάθια και εθελοντικές μειώσεις – Η κυβέρνηση πέτυχε να γίνει μόνιμη η ακρίβεια
- Βόλεϊ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μεταγραφή του Σπένσερ από τον Ολυμπιακό
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ


